Szerkeszthetők lesznek a WhatsApp-üzenetek

TECH
2023 május 22., 18:30

Aki már sokat szívta a fogát, mert csak félig figyelt oda, amikor a WhatsApp-on üzenetet pötyögött a barátainak, és valami oltási baromságot sikerült elküldenie, hamarosan fellélegezhet. A Meta ugyanis bejelentette legújabb fejlesztését: nemsokára szerkeszthetők lesznek a WhatsApp-ban írt üzenetek.

Nem a végtelenségig, nem tekerhetünk vissza éveket, hogy kitöröljük az exünknek részegen írt baromságokat meg a barátoknak küldött, időközben vállalhatatlanná vált vicceket, de negyed órát mindenki kap, hogy újra gondolja, hogyan is szeretett volna fogalmazni. Az üzenetre hosszan nyomva ugyanis az elküldéstől számítva 15 percig megjelenik majd egy kis "edit" fülecske. Az üzeneten innentől viszont mindenki láthatja majd, hogy azt szerkesztette a küldője.

photo_camera Így lehet majd szerkeszteni az üzeneteket. Fotó: Meta

A Meta blogbejegyzése részletesen el is mutogatja, hogyan lesz elérhető a funkció heteken belül. A WhatsApp ezzel a funkcióval némileg lemaradt a vetélytársainak számító telegramtól és Signal-tól, amelyek már egy ideje hagyják, hogy szerkesszük a már elküldött üzeneteket.

Kedves Meta, köszi szépen! Most várjuk a következő nagy ugrás az online csetelésben, hogy a Messenger ne írja ki, ha töröltem egy üzenetet, hogy "üzenet törölve". Azért töröltem ki, hogy ne legyen ott semmi, nem azért, hogy a másik megkérdezze, hogy "mit töröltél ki?". Üdv, D. (Reuters)