Tűz pusztított el egy hétemeletes házat Sydney-ben

külföld
2023 május 25., 10:57

Csütörtök délután négy óra körül tűz ütött ki egy hétemeletes épületben Sydney központi pályaudvarának közelében. A tűz miatt hatalmas fekete füstfelhő keletkezett, amit a város majdnem minden pontjáról látni lehetett. A tűzoltóság és a mentőszolgálat közölte, hogy több mint száz tűzoltó dolgozott a hatalmas tűz megfékezésén, ami „jelentős és nagyon hosszadalmas” erőfeszítést igényelt.

link Forrás

Jeremy Fewtrell, az NSW tűzoltóság és mentőszolgálat helyszíni műveletekért felelős helyettes parancsnoka csütörtök este azt mondta, hogy a tüzet a légi és földi munkák kombinációjával hatékonyan megfékezték. Az égő épület egyes részei a járdára zuhantak, az utakat lezárták, a tömegközlekedést leállították.

link Forrás

A gyárként, majd szállodaként funkcionáló épületben egy ideje már csak hajléktalanok húzták meg magukat, őket a 9News ausztrál hírtelevízió szerint sikerült kimenekíteni. Adam Dewberry tűzoltóparancsnok közölte: biztonsági okokból a szomszédos házakban élőket is evakuálták. hozzátette, hogy a gyanú szerint a lángok a harmadik emeleten csaptak fel. A tűz okát még vizsgálják. (MTI, The Guardian)