Több mint egymilliárdos nyereség a Fradinál

sport
2023 május 30., 18:00

1,3 milliárd forintos nyereséggel zárta a tavalyi évet az FTC Labdarúgó Zrt., írja a hvg.hu. Ez a Fradi történetének második legnagyobb profitja, 2020-ban a Bajnokok Ligája-részvétel miatt volt még magasabb.

photo_camera Sztaniszlav Csercseszov vezetőedző és Dibusz Dénes csapatkapitány a kupával a bajnok Ferencváros csapatának éremátadási ünnepségén az MVM Dome-ban 2023. május 28-án Fotó: MTI Fotószerkesztõség/Illyés Tibor/MTI/MTVA

Az értékesítésből származó bevételek - ideértve a játékoseladásokat is - az előző évi 5,2 milliárdról 6,6 milliárdra nőttek. Az „egyéb bevételek” pedig 7,3-ról 10,6 milliárdra emelkedtek.

Tavaly összesen 253 ember dolgozott a klubnál, és összesen 9 milliárdot költöttek a fizetéseikre. Az átlagfizetés így közel hárommillió forintra jön ki, amiben benne van minden alkalmazott. A focisták bizonyára ennél többet kapnak.

Az Európai Labdarúgó Szövetség kimutatása alapján az NBI-ben játszó focisták átlagosan 3,8 millió forintot kerestek a 2021/2022-es szezonban (ez tehát részben korábbi időszakra vonatkozik, mint a 2022-es beszámoló). Valószínűleg a Ferencváros, a Fehérvár és a Puskás Akadémia húzza leginkább felfelé az átlagot, ők tudják a legmagasabb fizetéseket kínálni.