Dél-koreai hírszerzés: Kim Dzsongun rosszul alszik és 140 kiló

életmód
2023 május 31., 13:42

Kim Dzsongun közel 140 kilót nyom, komoly alvászavara lehet és potenciálisan alkohol- és nikotinfüggő, közölte szerdán a dél-koreai hírszerzés igazgatója egy friss jelentésre hivatkozva - bár ez már hat évvel ezelőtt is elterjedt róla. Hiába, Észak-Korea diktátorát sem kerüli a stressz - főleg, amikor az első kémműholdja a tengerbe zuhan.

A Nemzeti Hírszerző Szolgálat szerint az észak-koreai hatóságok a közelmúltban alaposan tanulmányozták a zolpidem nevű gyógyszert, amit külföldön jellemzően magas rangú tisztviselőknek írnak fel, ha álmatlanságban szenvednek, emellett mostanában nagy mennyiségben importálnak cigarettát és csúcsminőségű rágcsálnivalókat is Phenjanba. Januárban egy brit bulvárlap Kim Dzsongun életközépi válságáról írt.

A jelentés arról is beszámol, hogy a diktátor május 16-i nyilvános szereplésén nagyon fáradtnak tűnt, sötét karikák voltak a szeme alatt. Fotók alapján a súlyát 140 kilogrammra becsülték, ami nagyjából ötvennel több, mint amikor hatalomra került. Tavaly év vége óta egyébként folyamatosan karcolások és zúzódások figyelhetők meg Kim kezén és karján, amelyeket a hírszerzés szerint allergia és a stressz okozta bőrgyulladás kombinációja okozhat.

(via MTI)