Jeffrey Epstein azt állította, hogy a 15 éve halott anyjával beszélgetett telefonon közvetlenül az öngyilkossága előtt

bűnügy
2023 június 02., 10:48

Az AP hírügynökség négyezer oldalnyi megszerzett dokumentum alapján új részleteket hozott nyilvánosságra Jeffrey Epstein, a fiatalkorú lányokból a világ elitjének szexhálózatot építő milliárdos öngyilkosságát övező körülményekről, amik miatt számos összeesküvés-elmélet született az azóta eltelt négy évben.

Azt eddig is tudtuk, hogy Epstein a halála előtt két héttel már egyszer megpróbált végezni magával, amivel sebeket és zúzódásokat okozott magának a nyakán, ezért ettől kezdve elvileg szigorú megfigyelés alá helyzeték.

Az viszont kevésbé ismert részlet, hogy a pénzember ezalatt az idő alatt is kitartott amellett, hogy nincsenek öngyilkos hajlamai, a börtön pszichológusának pedig azt mondta, hogy "csodálatos élete" van, aminek "őrültség lenne" véget vetni.

Jeffrey Epstein 2019 július 10-én, öngyilkossága előtt pontosan egy hónappal.
photo_camera Jeffrey Epstein 2019. július 10-én, öngyilkossága előtt pontosan egy hónappal. Fotó: Florida Department of Law Enforcement/AFP

Érdekes részlet az is, hogy Epstein közvetlenül az öngyilkossága előtti éjszakán elhalasztott egy megbeszélést az ügyvédjeivel, hogy felhívja a családját telefonon. Az őt fogva tartó New York-i börtön egyik alkalmazottjának feljegyzése szerint ezután azt mondta, hogy az édesanyjával telefonált, aki akkor már rég, 15 éve halott volt.A dokumentumokból az is kiderült,

hogy az ügyészek állítása szerint az Epstein megfigyelésével megbízott őrök a cellájától mindössze 4,6 méterre ültek az íróasztaluknál, és ahelyett, hogy 30 percenként megtették volna kötelezően előírt megfigyelő köreiket, bútorokat és motorokat vásárolgattak online, illetve a börtönblokk közös helyiségeiben sétálgattak.A két őrnek, Tova Noelnek és Michael Thomasnak végül nem kellett börtönbe vonulniuk a történtek miatt. Eredetileg azzal vádolták őket, hogy aznap éjjel aludtak és interneteztek ahelyett, hogy a bebörtönzött milliárdos megfigyelését végezték volna. Ők be is vallották, hogy meghamisították a vonatkozó jelentéseket, hogy úgy tűnjön, mintha az előírásoknak megfelelően ellenőrizték volna a rabot aznap éjszaka. Hogy elkerüljék a börtönbüntetést, egyezséget kötöttek a szövetségi ügyészekkel.

András yorki herceg, Epstein egyik magas rangú barátja, és Ghislaine Maxwell, volt barátnője és bűntársa közre veszik Virginia Roberts Giuffre-t, Epstein egyik, nyilvánosság elé állt áldozatát.
photo_camera András yorki herceg, Epstein egyik magas rangú barátja, és Ghislaine Maxwell, volt barátnője és bűntársa közre veszik Virginia Roberts Giuffre-t, Epstein egyik, nyilvánosság elé állt áldozatát.

Egyébként Epstein a börtönbe kerülés után arról is beszélt, hogy feldühítette, hogy narancssárga kezeslábast kellett viselnie, amit a speciális lakókörzetben lévő rabok számára biztosítanak, és panaszkodott, hogy úgy kezelték, mintha „rossz fiú” lenne, annak ellenére, hogy jól viselkedett a rácsok mögött. Ezért az ügyvédeivel való majdnem napi látogatásaihoz külön barna egyenruhát kért a börtöntől.