Kövér László: „Isten nélkül lehet élni, de az az élet iránytű nélküli, és a semmibe tart”

belföld
2023 június 02., 13:59

A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium ballagásán vett részt Kövér László házelnök pénteken, és ha már ott volt, útmutatást adott a végzős diákoknak. Kövér az MTI tudósítása szerint arról beszélt, hogy a „szuperszonikus rakéták, a kvantumszámítógépek és a korlátlannak vélt emberi szabadság korában, a XXI. században sincs nagyobb megtartó erő, mint az Isten, haza és család”.

Kövér László
photo_camera Kövér László. Fotó: Németh Dániel/444

„Isten nélkül lehet élni, de az az élet iránytű nélküli, és a semmibe tart” – mondta Kövér, hozzátéve, hogy gyökértelenül bárhol lehet élni a nagyvilágban, de otthonlétben élni csak a szülőföldön lehet, ott a legbiztonságosabb.

Az Országgyűlés elnöke szerint a szülők, tanárok és politikusok felelőssége megnyitni a fiatal nemzedék számára a lehető legnagyobb biztonsághoz vezető utat, miközben ismét fegyverkezés zajlik világszerte, és Európán kívüli érdekcsoportok „ki akarják forgatni az európai embereket otthonukból és önmagukból”.

„A demokratikus felhatalmazás nélküli pénzügyi elit a keresztény értékeiktől és nemzeti kultúrájuktól megfosztva, az európai harangokat elnémítva akarja megfojtani az európai, benne a magyar, székely, román keresztény és nemzeti jövőt” – mondta Kövér, hozzátéve, hogy ez a „sátáni terv” nem fog sikerülni.

Kövér László házelnök az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. október 3-án
photo_camera Kövér László házelnök az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. október 3-án Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

„Nem sikerülhet, mert a Jóisten segítségével a ti nemzedéketek, ti és az európai, kárpát-medencei, erdélyi és székelyföldi - székely, magyar, román, német, francia és megannyi más nemzetbéli - kortársatok és sorstársatok fogja végleg megakadályozni, hogy ellopják az európai emberek szívéből az Isten, a haza és a család szeretetét” – mondta Kövér.

Zárásképp arról is beszélt: „ballagó diáknak lenni Székelyföldön különös kegyelme a Gondviselésnek, a kisebbségi lét nem gyengébbé, hanem erősebbé teszi azt, aki tudatosan éli meg ezt a sorsot”.