Német Tamás a Telex új főszerkesztője

Média
2023 június 02., 14:47

Péntektől Német Tamás a Telex új főszerkesztője, Dull Szabolcs szakmai igazgatóként a lap igazgatóságában dolgozik tovább, illetve a Telex Akadémia szakmai vezetője marad. Az erről kiadott közlemény szerint Dull főszerkesztői-igazgatói posztját a saját kezdeményezésére szétválasztják.

Német Tamás
photo_camera Német Tamás Fotó: Huszti István / Telex

Azt írják, Német Tamást az összes szerkesztő és a cégvezetés is támogatja, kinevezése előtt a teljes szerkesztőség szavazott róla: a 94 szavazásra jogosultból 91 támogató szavazatot kapott, egy ember nem szavazott, ketten nemmel szavaztak.

A mezőtúri születésű Német Tamás a lap egyik legismertebb arca, eddig szerkesztőként, a politikai, gazdasági, közéleti témákkal foglalkozó rovat egyik vezetője volt. Azt várják tőle, hogy a Telex tartalmi kínálata tovább erősödjön, színesedjen, új megközelítéssel készüljenek fontos témákról cikkek. „A most megkapott szerkesztőségi bizalommal, a szerkesztői kör támogatásával és segítségével azonban bízom abban, hogy valódi közösségként folytathatjuk az eddigi munkát, és egy szabad, fejlődő, a magyar sajtópiacon kiemelkedő újságot készíthetünk” - mondta az új főszerkesztő.

link Forrás