Két magyar csapat a dobogón, egyik sem a tetején, a norvég Vipers nyerte a női kézilabda BL négyes döntőjét Budapesten

sport
2023 június 04., 17:35

Csak percekre tűnt úgy, hogy a szombati szenzációs elődöntő után – amelyet utolsó másodperces góllal nyert meg a dán Esbjerg ellen – a női kézilabda Bajnokok Ligája fináléjában is lehet esélye a Ferencvárosnak. A zsúfolásig telt MVM Dome-ban a norvég Vipers Kristiansand hamar magához ragadta a kezdeményezést, pillanatok alatt elhúzott 5-1-re. Később volt 9-4 is, a szünetig hátralévő időben viszont összeszedte magát a magyar csapat, mínusz 1-re, egészen pontosan 13-14-re sikerült felzárkóznia.

Csakhogy a lendület elfogyott, a második játékrész ismét a norvégoké lett, akik elléptek 19-14-re, majd 21-15-re és 24-16-ra, és bár időszakosan sikerült a huszonegy év után először finalista Ferencvárosnak összekapnia magát, sőt a vége ismét az övé volt, a győzelemre ekkor már nem maradt reális sansza, a végeredmény 28-24 lett. A Vipers három egymást követő szezonban nyerte meg a Bajnokok Ligáját.

A zöld-fehérek a második helyen zárták a négyes döntőt, a dobogóra így két magyar gárda állhatott, az elődöntőben épp a Vipersszel nem bíró, egyébként ötszörös BL-győztes Győr ugyanis egy igen erős, 16-9-es első félidő után 28-27-re verte az Esbjerget.

photo_camera Sunniva Amalie Naes Andersen (Vipers) lőni, Janurik Kinga (Ferencváros) hárítani szeretne a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében, a budapesti MVM Dome-ban, 2023. június 4-én Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP