Azonnali hatállyal menesztik a CNN vezérigazgatóját

tévé
2023 június 07., 19:59

Azonnali hatállyal távozik a CNN éléről Chris Licht, akit egy évvel ezelőtt választottak a csatorna vezérigazgatói posztjára. Korábban többek közt a „The Late Show with Stephen Colbert" showrunnerje volt.

Munkájával nem volt elégedett a hírcsatorna anyacége, a Warner Bros Discovery, mert igazgatósága alatt jelentősen csökkent a nézettség. Lichtet számos kritika érte, amiért túl sok bennfentes információt osztott meg egy vele készült portrécikkben és a cégen belül is, és az ő vezetése alatt született meg az a botrányos Donald Trump interjú is, amelyben az egy nappal azelőtt szexuális erőszak miatt elítélt ex-elnök a republikánus szavazók legnagyobb örömére porolhatta le a hazugságait.

Lichtet tizenhárom hónapja nevezték ki a csatorna élére, amikor a Discovery egyesült a Warner Mediával, ami többek között a CNN, a New Line, a Hanna-Barbera és az HBO anyavállalata. A médiacsoport vezetője, David Zaslav a menesztése kapcsán azt mondta, sajnos a dolgok nem úgy alakultak, ahogy remélték, és ezért vállalja a felelősséget.

Trump elnöksége alatt sokszor nevezte fake news-nak a CNN-t, a csatorna pedig rendszerint felvette vele a kesztyűt. Zaslav „balra tolódásról" és túlzott harciasságról beszélt, szerinte eljött a hangnem-váltás ideje.

(via BBC)