Az új vezérkari főnök egyik első intézkedése, hogy minden katona köteles folyamatosan magánál tartani a fegyverét

haza
2023 június 08., 12:32

Múlt hónapban kinevezett új vezérkari főnökével, Böröndi Gáborral közölt interjút a Honvédség hivatalos lapja. Böröndi elmondása szerint intenzív hónapon van túl, de kultúra- és gondolkodásmód-váltásról, csapatmunkáról, bizalomra épülő vezetésről és a Honvédség gyerekeknek szóló nyári táboráról is beszélt.

A cikk szerint kinevezése után az új főparancsnok egyik első intézkedése volt, hogy munkaidőben minden katona köteles a fegyverét magánál tartani, és gyakorolni annak szét- és összeszerelését, mert

„minden katona legyen katona, és ennek a fegyver a legjobb kifejező eszköze", és „az orvos sztetoszkópot, a tanár könyveket, a katona pedig fegyvert használ".Böröndinek tényleg mozgalmasan telnek a napjai, amióta vezérkari főnök lett: a köztévében hangoztatott történelemhamisító kijelentéseit személyesen kellett tisztáznia a lengyel nagykövetnek. Aztán feljelentették, amiért Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelenlétében megalázta, „taníttatásra” vitte és ott kínozhatta a honvédségi sofőröket, megszegve a szolgálatra vezénylés szabályait is.