Borkai visszatérése: Dézsi Csaba tisztességtelen kampányra számít

POLITIKA
2023 június 09., 19:22

Borkai Zsolt, korábbi fideszes polgármestere, aki a magyar politikatörténet egyik legnagyobb szexbotránya után kényszerült le a politikai pályáról, minden idők visszatérését tervezi, és bejelentette, hogy független jelöltként indul egy év múlva a győri polgármester-választáson. A Telex ennek kapcsán kérdezte a város jelenlegi fideszes polgármesterét, Dézsi Csaba Andrást, hogy mit gondol Borkairól és hogyan készül a kampányra.

A polgármester azt mondta, három éve Győrben erkölcsi válsághelyzet alakult ki, ő viszont nem azzal foglalkozott, hogy az elődje milyen körülmények között távozott, mert rengeteg tennivaló volt a várossal. „Győr polgármesterként a helyi problémákkal, a megoldandó feladatokkal foglalkozom - mondta, hozzátéve, hogy a város Győr fejlődik, és most szerinte a legélhetőbb város Magyarországon.

photo_camera Fotó: Dr. Dézsi Csaba András Facebook

A portál kérdéseire többször többféle hasonlattal próbálta érzékeltetni, ő mennyire nem foglalkozik amúgy azzal, hogy kivel szemben kellene kampányolnia, már ha Orbán Viktor úgy dönt, hogy ő indulhat újra a polgármesteri posztért a Fideszből. Mint mondta, aki nyerni akar, annak mindegy, hogy ki az ellenfele, és egy úszó akkor veszíti el a versenyt, ha oldalra, a versenytársaira néz, ő pedig nem követi el ezt a hibát.

Azért azt elmondta, hogy "abszolút tisztességtelen" kampányra számít, bár azt nem volt hajlandó kifejteni, hogy itt vajon Borkaira gondol, vagy a többi lehetséges kihívójára is. Annyit mondott, hogy az erkölcs nagyon fontos az emberek életében, a politikában viszont egyre kevesebb szerepet játszik.