Kövér László ötmillióra büntette Novák Elődöt

belföld
2023 június 09., 10:27

A cigánybűnözés szó használata miatt Kövér László házelnök 5 millió forintra büntette Novák Elődöt, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjét. Erről maga a párt számolt be.

Novák Előd május 22-én mondta el interpellációját, a levezető elnök Lezsák Sándor volt. A kérdés úgy hangzott: miért nem lép fel a kormány a Facebook önkényével szemben?

Itt hangzott el, hogy „a Facebook orwelli világának újbeszél nyelve a beteges polkorrektség jegyében számos programpontunkat sem engedi említeni a szegregációtól kezdve a cigánybűnözés elleni fellépésen át az LMBTQP-felvonulások betiltásáig”. A cigányok még egyszer szóba kerültek: „Tévedés az a megközelítés, hogy a magántulajdonban lévő Facebook azt tilt ki a felületéről, akit akar, mert ennyi erővel egy vendéglő- vagy diszkótulajdonos is kiírhatná, mondjuk igény volna rá, hogy »Cigányok nem léphetnek be!«”

Lezsák amúgy megköszönte a felszólalást, nem kifogásolta a cigányozást, csak az államtitkári válasz és Novák viszontválasza után kérte meg a Mi Hazánk képviselőjét, hogy „kerülje azt a konfliktusmezőt, hogy kimondja a cigánybűnözés kifejezést”. A válaszadó Répássy Róbert államtitkárnak pedig mindössze annyi kifogása volt, hogy nem értette, Novák miért hasonlította a cigányokat a Mi Hazánkhoz.

link Forrás

„A házelnök ráadásul a Mi Hazánk Btk.-szigorító törvényjavaslatát is letiltotta hasonló indokolással, így a társadalmat sújtó probléma megoldása helyett polkorrekt struccpolitikát folytat a kormány” - írta közleményében a Mi Hazánk.

Az ötmilliós büntetés különben igen nagynak számít, de nem példa nélkülinek. A csúcstartó Jakab Péter, aki még jobbikos korában nevezte ficsúrnak Kövért és a fideszes képviselőket, 9,6 millió forintja bánta volna, de gyűjtést indított a pénz előteremtésére. Tordai Bencét 8,2 millióra lett büntetve, mert az ülésteremben odalépett Varga Mihály pénzügyminiszterhez és közben kérdéseket tett fel neki, amit a mobiltelefonján közvetített. A párbeszédes politikus is adakozásra kérte híveit.