Szijjártó lekorruptozta, Menczer gittegyletnek nevezte az Európai Parlamentet, miután az elítélte a külügyminiszter minszki útját

POLITIKA
2023 szeptember 14., 10:23

„Ez ugyanaz a testület, amelynek több tagját korábban korrupció miatt tartóztatták le?" - tette fel a kérdést Facebook bejegyzésében Szijjártó Péter.

A magyar külügyminiszter szerda este a kazahsztáni Almati repülőteréről posztolt, miközben repülőgépét éppen tankolták. Ekkor olvasta a hírt, miszerint az Európai Parlament állásfoglalásban ítélte el a februári minszki látogatását. Az indoklás szerint ellentmond az uniós politikának, hogy Szijjártó Aljakszandr Lukasenka belarusz elnökkel találkozott.

Szijjártó Péter a minszki repülőtéren 2023. februárjában
photo_camera Szijjártó Péter a minszki repülőtéren 2023 februárjában Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Az EP állásfoglalására nem sokkal később Menczer Tamás külügyi államtitkár is reagált. Videójában gittegyletnek és háborúpártinak nevezte a testületet, amely szerinte békepártisága miatt ítélte el Szijjártót. Menczer szerint indokolt volt a minszki út, mert a kommunikációs csatornákat háború idején sem szabad elzárni, és energiabiztonsági szempontokat is szem előtt kellett tartania a miniszternek.

Kiemelt videóink