A külügyi államtitkár szerint le kell bontani a magyar-szerb határt, de akkor mi lesz a kerítéssel?

POLITIKA
2023 szeptember 15., 17:38

„Le kell bontani a Magyarország és Szerbia közötti fizikai határokat az emberek közötti kapcsolatépítés, a közös gazdasági rendszer kiépítése, a forgalom egyszerűsítése és az előrelépés megkönnyítése érdekében” - közölte Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken a vajdasági Topolyán az MTI tudósítása szerint.

Az államtitkár szerint az utóbbi időszakban a két nép és a két ország között baráti és szövetségesi viszony épült ki, ezt a kapcsolatot pedig a határok lebontása tudná még erősebbé tenni. "Ez egy nehéz vállalkozás, mert nagyon sok nyugati partner nem gondolja úgy, hogy elérkezett az idő az ilyenfajta együttműködésre Szerbiával, és nélkülük Magyarország egyoldalúan ezeket a lépéseket nem tudja megtenni" - tette hozzá.

A magyar-szerb fizikai határ lebontásánál akad azért egy kisebb probléma: az illegális határátlépők miatt 175 kilométer hosszan felhúzott kerítés. Meglátjuk, mi a megoldás a mindenen átívelő friss szerb-magyar barátság és az áthatolhatatlan, Európát védő bástya találkozására.