„Nem én választottam a szcientológiát, beleszülettem a szabályaikba, és azt sem én választottam, hogy Danny Masterson megerőszakoljon”

nők elleni erőszak
2023 szeptember 16., 18:47

Danny Masterson amerikai színészt harminc év letöltendő börtönbüntetésre ítélték szeptember elején két nő megerőszakolása miatt. Masterson a kétezres évek elején lett ismert, leginkább az Azok a 70-es évek (That '70s Show) című sorozat miatt, amiben Ashton Kutcherrel és Mila Kunisszal együtt szerepelt.

Eredetileg három nő – mindhárman a szcientológia egyház egykori tagjai – vádolta meg 2017-ben azzal, hogy 2001 és 2003 között szexuálisan zaklatta őket. Az ügyészek szerint a szcientológia egyház kezdetben megpróbálta eltussolni a Masterson által elkövetett bántalmazásokat és erőszakot. A támadások idején a színész és mindhárom vádlója szcientológus volt. 2022 decemberében egy másik esküdtszék nem tudott ítéletet hozni, az ügyészek akkor úgy döntöttek, újratárgyalják az ügyet, a bíró pedig engedélyezte az ügyvédeknek, hogy olyan új bizonyítékokat mutassanak be, amiket az első tárgyaláson kizártak.

Az egyik nő, akit Masterson bántalmazott, a bíróságon tett nyilatkozatában részletezte, mi történt vele az erőszak utáni napokban és években, milyen traumákon ment és megy keresztül nemcsak ő, a családja is a mai napig.

A meg nem nevezett nő bírósági nyilatkozatát Yashar Ali újságíró szerezte meg és tette közzé teljes terjedelmében. Ali azt írta, Masterson áldozatának vallomása „annyira megrázó, hogy mindenkinek el kell olvasnia, hogy megértse, min mentek keresztül Danny Masterson és a szcientológia egyház miatt ezek a nők”.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.