Kromofággal rongáltak meg több tucat szabálytalanul parkoló autót Újlipótvárosban

belföld
2023 november 10., 10:13
  • Újlipótvárost már régóta megosztja az egyre nehezebb parkolás kérdése.
  • A szabálytalanságra több módon is felhívták már a figyelmet, kromofággal eddig még nem.
  • Az autókon 100-400 ezer forintnyi kár keletkezett, az ügyben jelenleg az ügyészség nyomoz.

Egy októberi reggelen sok, szabálytalanul parkoló újlipótvárosi autós arra ébredt, hogy matricát ragasztottak autóik szélvédőjére. Ezeken a színezés gyakorlására buzdították a szabálytalankodókat, hátha a vonalon belül maradnak. Volt olyan autós, aki arra panaszkodott, hogy csak hosszas kaparászás után, sebbenzinnel tudta megtisztítani a szélvédőt.

Beette magát a fémig

A cikkünk megjelenése után jelentkezett egy olvasónk, aki alighanem nagyon szívesen cserélne az összematricázott szabálytalankodókkal. Azt nem tagadja, hogy akár ő maga is parkolhatott szabálytalanul, az ezért fizetett árat viszont aránytalannak érzi. A frissen vásárolt Volkswagen Passatját ugyanis néhány hét után, 2021 áprilisában valaki csúnyán megrongálta: ismeretlen anyaggal öntötték le a motorháztetőt, ami 10 mikrométer vastagságban megtapadt és beette magát a fémig. A festék elszíneződése csiszolás és polírozás után is megmaradt.

photo_camera Fotó: olvasói felvétel
photo_camera Fotó: olvasói felvétel

Az egész motorháztetőt és a baloldali első elemet javítani kell, ez hozzávetőlegesen 3-500 ezer forintba kerül. „Az autó értékvesztése nincs belekalkulálva, sem a lelki trauma, hogy hiába spóroltam és túlóráztam a feleségemmel” - írta.

A rendőrségen tett feljelentésekor derült ki, hogy rövid időn belül ő a huszonnegyedik sértett. Szinte az összes rongálás egy szűk területen, a Katona József, a Radnóti Miklós és a Kresz Géza utcában történt.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.