Mi történik? Ungár Péter akkora performanszt tartana a sajtónak, hogy csúnyán ki fogja osztani Ungár Péter!

képzavar
2023 november 14., 10:15

Hová tud még tágulni a tágulóagy-mém?

Egy hír a Telexről:

„Fotókiállítást szervezne az LMP az Országgyűlési Képviselők Barankovics István Irodaházának aulájában. Ungár Péter hétfőn levélben kért engedélyt Kövér Lászlótól. Az Országgyűlés elnökének címzett beadvány szerint

»Az akkumulátorgyártás és az infláció hatása a meleg közösségekre«

címmel rendeznék a kiállítást. A performansz keretében olyan fotókat mutatnának be, amelyeken az LMP két vállaltan meleg politikusa, Ungár Péter és Gál József egy trappista sajttal a kezében áll az iváncsai akkumulátorgyár előtt.

»A homoszexuális embereknek is drága a sajt, és problémát okoz az akkumulátorgyarmatosítás« – mondta a Telexnek Ungár. A kiállítás célja a beadvány szerint, hogy »a művészet segítségével hívja fel a figyelmet erre a társadalmi problémára«.”

Az LMP társelnöke az elmúlt fél évben többször felszólalt az ellen, hogy az ellenzék többi része performanszokat tart a sajtónak, júliusban például a Momentum kordonbontásáról azt mondta: „Azért, hogy kedden meg szerdán legyen egy Telex meg egy 444 címlap, arrébb raknak egy kerítést, attól ne kelljen hasra esni.”

Ráadásul Ungár nyáron a Pride-dal kapcsolatban azt írta: „A szexuális kisebbségek kérdésköre egy hisztériává vált, amely valós súlyánál sokkal többet szerepel a vitáink között. Ez senkinek sem jó, a buziknak sem. Az egész egy önmagán túlmutató törzsi vita lett.”

Erre most homoszexuálisok sajtjáról tartana performanszt, amiről előre értesítette a Telexet.

Ungár Péter a parlamentben 2023. november 6-án.
photo_camera Ungár Péter a parlamentben 2023. november 6-án. Fotó: Németh Dániel/444

Erősen valószínűsíthető, hogy az egész egy duplacsavaros metapoén, és Ungár ezúttal valójában nem az infláció és az akkugyárak ügyére hívná fel a figyelmet, hanem konstruktív ellenzékiként pont az ellenzéki performanszok feleslegességét és valóságtól elrugaszkodottságát igyekszik érzékeltetni a választóknak, akik szerint az otthonápolási díjak kérdése fontosabb, mint mondjuk a sajtószabadságé.

Mindenesetre a sajtónak szóló üres performanszokat kifigurázó performanszról értesíteni a sajtót már gyakorlatilag metaszimbolikus politizálás, tehát benne van, hogy Ungár Péter a podcastjében vagy a sajtóban fogja helyre tenni saját magát.