Tizenévesen kivezényelték a repülőtérre, hogy virággal köszöntse a kétszeres nagypapa Nazarbajev diktátort, két gyerek lett a végeredmény

külföld
2023 november 30., 08:38
photo_camera Nazarbajev elnök az 50 tengés bélyegen

Mindjárt kijön Nurszultan Nazarbajev, a Kazahsztánt 1991 és 2019 között irányító diktátor új, önéletrajzi kötete. és a vén csirkefogó a jelek szerint igencsak ért az önmarketinghez, hiszen egy olyan részletet szivárogtatott ki ízelítőnek, amiben a titkos családjáról vall.

A Taldykorgan városának repterére a kilencvenes évek vége felé hivatalos látogatásra érkező elnököt szokás szerint csinos helyi lányokból összeválogatott csapat fogadta virággal - idézi fel könyvében Nazarbajev. Ehhez rég hozzászokott, ezúttal azonban olyan “megdöbbentően szép” lányt látott közöttük, hogy egyszerűen nem tudta elfelejteni - írja. Annyira azért nem jött izgalomba, hogy mindenható diktátorként utána is érdeklődjön, ki volt az, így ez a fordulat talán a sztori főszereplőjének szól a könyvben.

A sztori szerint Nazarbajevbe pár évvel később, 1999-ben, az újságot lapozgatva mintha villám csapott volna: egyszer csak meglátta a Lány fotóját. Akiről kiderült, hogy mit tesz isten, éppen akkor koronázták kazah szépségkirálynővé. A kétszeres nagypapa ekkor kereste meg a fiatal lányt, akitől 2005-ben és 2008-ban egy-egy fia született és akit muszlim ceremónia szerint feleségül is vett.

Csakhogy 1965 óta volt felesége, akivel 3 közös lányuk van, mind milliárdos üzletasszonyok. Nazarbajev a könyvében hosszan ecseteli, hogy a felesége milyen megbocsátó és nagylelkű volt, miután az első fiú 2005-ös születésekor bevallotta, hogy titokban rég összeházasodott valakivel.

photo_camera Nurszultan Nazarbajev az eddig ismert feleségével (balra) és az eddig titkolttal.

Mit tesz isten, Kazahsztán az egyetlen olyan közép-ázsiai ország, ahol dekriminalizálták a poligámiát, méghozzá Nazabajev elnöksége alatt, 1998-ban, vagyis már a fent megénekelt reptéri incidens után. A törvény ezzel együtt sem ismeri legálisnak a többnejűséget, de nem is bünteti azt.

(via Meduza)

Kiemelt videóink