A fideszes Türk László töretlenül halad fölfelé az oktatási ranglétrán

POLITIKA
2023 december 08., 19:44

Rózsavölgyi Gábor 2002 óta volt a debreceni Ady Endre Gimnázium igazgatója, és szinte az összes tanár, a szülők és a diákönkormányzat is támogatta, 2018-ban mégsem ő, hanem Türk László fideszes önkormányzati képviselő lett a gimnázium új igazgatója. A kormány akkor azt írta, mindez azért történt, mert a jogszabály ezt lehetővé teszi, minden szabályos volt.

Türk László önkormányzati képviselő a 2017-es időközi választáson elért győzelme után Orbán Viktorral telefonál Kósa Lajos mellett.
photo_camera Türk László önkormányzati képviselő a 2017-es időközi választáson elért győzelme után Orbán Viktorral telefonál Kósa Lajos mellett. Fotó: Fidesz/Youtube

A most 41 éves Türk László két évig volt a gimnázium igazgatója, majd a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyénél oktatásszervezési főigazgatóként fenntartói feladatokat látott el. Most pedig a dehir.hu – a tankerület honlapja alapján – arról írt, hogy a Klebelsberg Központ elnökének javaslatára Pintér Sándor belügyminiszter december 1-i hatállyal Türk Lászlót nevezte ki a Debreceni Tankerületi Központ élére.