Megérkezett az első amerikai légisegély Gázába

külföld
március 02., 17:11

Szombaton megérkezett az Egyesült Államok hadseregének első humanitárius segélyszállítmánya a Gázai övezetbe – közölték amerikai tisztviselők. A segélyszervezetek közben ismét arra figyelmeztettek, hogy a palesztin enklávéban minden eddiginél nagyobb humanitárius katasztrófa fenyeget, mivel Izrael folytatja offenzíváját.

Az amerikai légierő három C-130-as gépe több mint 35 ezer adag ételt szállított egy olyan területre, ahol az ENSZ szerint a lakosság negyede egy lépésre van az éhínségtől. A palesztinok pedig videókat tettek közzé a közösségi médiában, amelyeken a légisegély érkezése, illetve ledobott segélydobozok láthatók.

link Forrás

A Fehér Ház közölte, hogy a légi műveletek folyamatosak lesznek, és hogy Izrael támogatja az amerikai segélyszállítást.

Miközben kétségek övezik a tűzszüneti tárgyalások vasárnapi folytatását, a Gázai övezet egészségügyi minisztériuma közölte, hogy legalább 11 palesztin meghalt, amikor egy izraeli légicsapás egy sátrat ért Rafahban, ahol az emberek menedéket keresnek az izraeli katonai offenzíva elől.

A minisztérium szerint további 50 ember megsebesült a Rafah Tel Al-Sultan városrészében lévő kórház melletti csapásban. Az egyik halott a kórház egyik orvosa volt. Az izraeli hadsereg nem reagált azonnal a kommentárra vonatkozó megkeresésre, írja a Reuters.