A Kétfarkú Kutya Párt elnöke visszalépett az indulástól a XII. kerületben

POLITIKA
március 10., 16:35

Bár Kovács Gergő, az MKKP elnöke 2019 óta tudatosan építette magát a XII. kerületben különböző korrupciós ügyek feltárásával, ráadásul nemrég a Fidesz is bejelentette, hogy nem indítják újra Pokorni Zoltánt, mégsem lesz polgármesterjelölt a következő önkormányzati választáson. Az MKKP kerületi szervezetének oldalán azt írta azért, mert a tagság nem támogatta, hogy részt vegyen az előválasztáson:

Sziasztok, mi akkor végül nem indulunk a XII. kerületi önkormányzati választáson, lett volna egy tök jó lehetőség rá, hogy én polgármester legyek és kutyapártos legyen a testületben a fele képviselő, ez részben előválasztáson dőlt volna el, ami szerintem simán nyerhető lett volna. Sajnos ezt a kutyapárt többsége nem támogatta.”

Kovács Gergely, az MKKP társelnöke interjút ad a 444-nek 2020. augusztus 24-én.
photo_camera Kovács Gergő Fotó: Kiss Bence/444

A kerületben azért kellett volna előválasztás tartani, mert a Momentum Farkas Csabát, az LMP pedig Kendernay Jánost indította volna a polgármesterségért. Kovács szerint „annak meg semmi értelme, hogy mi is, meg az ellenzék is elinduljunk, mert akkor simán nyerne mindent itt a Fidesz, úgyhogy akkor mi inkább nem indulunk a kerületben semmilyen formában”.