Vissza az egész: Kovács Gergő és Döme Zsuzsanna maradnak a Kutyapárt társelnökei

POLITIKA
március 11., 21:48

„A Kétfarkú Kutya Párt rendkívüli taggyűlése ma megerősítette társelnöki pozíciójában Kovács Gergelyt és Döme Zsuzsanna Suzit 54 igen, 1 nem szavazattal és 1 tartózkodással” - közölte Terdik Roland; az MKKP kommunikációs vezetője hétfőn késő este.

Minderre azért volt szükség, mert a társelnökök vasárnap este lemondtak. Ennek előzménye az volt, hogy az MKKP tagságának szombati szavazásán nem kapott többséget, hogy Kovács részt vegyen a XII. kerületi ellenzéki előválasztásban. Azon a szavazáson 18-an szavaztak igennel, 18-an nemmel, 9-en pedig tartózkodtak.

Kovácsék erre lemondással reagáltak, ami alaposan meglepett mindenkit, és igyekeztek visszacsinálni mindent. Ezért tartottak hétfőn rendkívüli taggyűlést. Erre Nagy Dávid pártigazgató szerint azért volt szükség, mert fordulóponthoz érkezett az MKKP. A pártnak vége lesz, ha a ma esti szavazáson nem mutat egységet, mondta kérdésünkre. Szerinte „a társelnökök lemondása olyan pont, aminél rendet kell csinálni, különben a túldemokratizálódás felőrli a pártot”. Nagy emiatt arra kérte a máshogy gondolkozó párttagokat, hogy el se jöjjenek este szavazni, e-mailjében többek között azt írta, hogy

„aki B tervvel érkezne a szavazásra, az ne jöjjön”. De az se, „aki szerint Kovács és Döme nélkül neki lehet menni a következő 3 hónapnak”.

Ilyen előzmények után jött a társelnökök megerősítése 54 igen, 1 nem szavazattal és 1 tartózkodással. (A társelnökök nem szavaztak.)

Szintén támogatta a tagság Kovács Gergő indulását a XII. kerületi polgármesterjelölti előválasztáson 53 igen, 4 nem szavazattal és 0 tartózkodással.

A társelnökök így maradnak társelnökök. Távozik ugyanakkor a pártból Gráf Tamás országos hálózatfejlesztő. Azt írta, hogy „a tagság a társelnökök felmondásával kapcsolatos zsarolásnak köszönhetően megszavazta, hogy a XII. kerületben koordináltan induljunk a DK-val. Én ehhez nem tudom adni a nevemet, ez nem az a Kutyapárt, amiért itt vagyok".

Arról, hogy miért alakult ki ez a válsághelyzet, az MKKP civil szervezet vagy politikai párt, mi ment félre szombaton és milyen problémák maradtak, itt írtunk bővebben.