Magyar Péter hármas vitára hívta ki Orbánt és Gyurcsányt

POLITIKA
április 07., 14:25

Magyar Péter szombati beszédében szinte ugyanazzal a lendülettel korholta Gyurcsány Ferencet, mint Orbán Viktort, szerinte ugyanis 20 éve az ő „párosuk” tartja fenn mesterségesen a vidéki-városi, jobboldali-baloldali szembenállást.

Másnap egyszerre hívta mindkettejüket vitára. „A magyar emberek megérdemlik, hogy tisztán lássanak és úgy tudjanak dönteni a június 9-i választáson, hogy ismerik a három oldal vízióját Magyarország és a magyar emberek jövője kapcsán. Ezennel kihívom Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet egy hármas élő vitára a köztelevízióban. Az időpontban rugalmas vagyok” - írta Magyar, majd hozzátette, hogy Gyurcsány és Orbán akár egymást is képviselheti a vitában, „hiszen mindenki tudja, hogy a három oldal valójában kettő”.

Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor 2006-os vitája
photo_camera Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor 2006-os vitája Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Arra reagálva, hogy Magyar Péter szombaton megpróbálta összeorbánozni, Gyurcsány Ferenc megpróbálta összeorbánozni Magyart. Emlékeztetett arra, hogy ők azok, „akik mindig elutasították a Fidesz korlátlan uralmi törekvéseit ”, akik „egyetlen percig se szolgálták Orbán rendszerét, soha nem szavaztak a Fideszre” és „akik az Orbánnal szembenálló ellenzék teljeskörű együttműködését és nem megosztását, pláne nem leváltását sürgetik”.

Még március elején Vona Gábor éppen Magyar Pétert hívta vitára, amire Magyar akkor nyitottnak mutatkozott. Vona csütörtökön arról számolt be, hogy jövő héten állapodnak meg az összecsapás részleteiről.