Korábban már elítélték a bácsszőlősi fideszes polgármestert, aki jogtalanul élt az uniós pénzből felújított orvosi lakásban

belföld
május 15., 09:01

„Kiderült, hogy közokirat-hamisítás és hivatali visszaélés miatt korábban már elítélték Szarvas Róbert bácsszőlősi polgármestert, aki aztán önkényesen beköltözött a negyven milliós EU-s projektben felújított orvosi lakásba” – írta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebookon.

Hadházy szerint Szarvas úgy adott egy 30 ezer forintos jutalmat egy nem a faluban lakó ismerős közmunkásnak, hogy azt egy másik, bácsszőlősi rászoruló nevére írta ki. A pénzt szerinte erre hivatkozva vette fel, de csak véletlenül derült ki, hogy egészen másnak adta, mint ami a papíron volt.

Szarvast még februárban kereste fel a képviselő, hogy megtudja, tényleg a falu egészségházában lakik-e. A beszélgetés végén Szarvas Róbert feldúlva kérdezte Hadházytól, hogy „minek kérdez baromságokat”, ha „mindent tud”. „Mert annyira meredek, hogy ön az orvoslakásban lakik” – válaszolta erre Hadházy, mire Szarvas Róbertből kiszakadt: „Bazdmeg, valahol laknom kell!”

Később hivatali visszaélés miatt elrendelték a nyomozást Szarvas ellen, amiért beköltözött az EU-s pénzből felújított orvosi szolgálati lakásba, majd a polgármester vissza is költözött a számára korábban kiutalt önkormányzati lakásba. Szarvas júniusban újraindul a polgármesteri pozícióért.