„Nekünk nem adatott meg a nyugati jólét, így nem volt időnk teljesen meghülyülni”

POLITIKA
május 17., 04:04
  • Bayer Zsolt tartott előadást az albertirsai polgári esten.
  • Felnőtt az 1990-es évek közepén született generáció, könnyű idők gyenge gyermekei.
  • A Nyugat meghülyült a nagy jólétben.
  • Nekünk ez nem adatott meg, így szerencsére 40 év előnyt szereztünk.
  • Ránk maradt a feladat, hogy Bizáncként védjük meg a normalitást.

„Külön köszöntöm a 444 újságíróit, akik egészen Albertirsáig utaztak miattam. Fantasztikus lesz holnap olvasni az objektív beszámolót, amit írnak.”

A Varga Károly fideszes polgármesterjelölt által a „jobboldali, konzervatív értékrendek védőbástyájaként” felkonferált Bayer Zsolt nem vesztegeti az időt, rögtön egy nekünk célzott köszöntéssel kezdi az albertirsai polgári estet. Egyből fel is morajlik a közönség, hogy gyanakvó fejjel kezdje pásztázni a termet. Bár inkognitóm az esemény egyetlen laptopon dolgozó, harminc alatti résztvevőjeként azonnal megszűnik, további következményekkel nem kell számolnom, így meghallgathatom életem első polgári estjét.

photo_camera Bayer Zsolt és Varga Károly
Fotó: Bankó Gábor/444

Aminek Bayer személye mellett külön jelentőséget ad, hogy Albertirsán az önkormányzati választáson egymás ellen indul a Fidesz és a KDNP. Ráadásul a kisváros polgármestere 1998 óta a független Fazekas László, így nem túloz a fideszes polgármesterjelölt, amikor azt mondja, Albertirsán nem túl szerencsés helyzet állt elő. Hozzáteszi viszont, hogy Kocsis Máténak mindennél lendületesebb kampányt ígért. Valószínűleg ennek a része Bayer meghívása is.

Ami mindig kiváló döntés. Bayer ugyanis nemcsak magabiztosabban beszél, mint a fideszesek 90 százaléka, hanem azt a luxust is megengedheti magának, hogy merészebben fogalmazzon, mint a politikusok. Bár ezzel a kiváltságával lelkesen élni is szokott, később kiderül, hogy erre a napra csak egy árva buzizást tartogatott.

Könnyű idők szülte gyenge emberek

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.