Visszavonul a megafonos, aki két doboz Xanaxot ajánlott Karsai Dánielnek

POLITIKA
június 16., 08:43

„Az intenzív TikTok élőzés rosszat hozott ki belőlem, nem jó a mentális egészségemre. Ezért most egy jó darabig (talán örökre) visszavonulok a közéleti kommentártól!” –írta Facebook-posztjában Szakács István győri megafonos, aki korábban TikTokon élő adásban azt ajánlotta az ALS-betegségben szenvedő Karsai Dániel alkotmányjogásznak, hogy vegyen be két doboz Xanaxot.

photo_camera Fotó: Szakács István/Facebook

Az eset után bocsánatot kért, megszólalását azzal magyarázta, hogy balosok provokálták ki belőle. „Még egyszer Bocsánatot szeretnék kérni Karsai Dánieltől, családjától és minden olyan embertől akiben minősíthetetlen kijelentésem megbotránkozást keltett!” – írta mostani posztjában.

Karsai ügyében csütörtökön mondta ki a Strasbourgi Emberi Jogi Bíróság, hogy nem sérti emberi jogait az eutanázia tiltása. Az alkotmányjogász korábban Sulyok Tamás államfőhöz fordult kegyelemért azok számára, akik az életvégi döntés véghezvitelében segédkeznek, de Sulyok ezt elutasította.

A köztársasági elnök döntéséről kérdezték Szakácsot a TikTokon, mire ő azt mondta, hogy „Karsai Dániel kapja be... Azért, mert az életről egyedül a jóistennek van joga rendelkezni. A Karsai Dániel annyira izél. Tehát ha annyira olyan állapotban érzi magát, vegyen be két doboz Xanaxot, oszt viszon' látásra.”

Kiemelt videóink