Az UEFA szerint minden a megfelelő rendben zajlott le a pályán a fejsérüléses Varga Barnabás kezelésénél

futball
június 24., 13:56

Varga Barnabásnak a skót–magyar Eb-csoportmeccsen több arccsontja eltört, amikor összeütközött a skót kapussal, legkorábban szerdán engedhetik ki a kórházból.

A csapattársai egyből látták, hogy súlyos a helyzet, és siettették az orvosi beavatkozást, Szoboszlai Dominik csapatkapitány még a hordágyat is elkezdte húzkodni, amikor a hordágyat kényelmesen sétálva cipelték a sérült játékos felé.

A magyar csapat tagjai viszik a hordágyat a sérült Varga Barnabáshoz az Eb A csoportjának utolsó fordulójában játszott Skócia–Magyarország meccsen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án.
photo_camera A magyar csapat tagjai viszik a hordágyat a sérült Varga Barnabáshoz az Eb A csoportjának utolsó fordulójában játszott Skócia–Magyarország meccsen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Zacher Gábor szerint is késlekedtek az egészségügyi beavatkozással, de az Európai Futballszövetség (UEFA) a Telexnek azt írta:

„Szakszerű volt a koordináció a helyszínen lévő összes egészségügyi személyzet között, és minden a vonatkozó egészségügyi eljárásoknak megfelelően történt. Nem volt késedelem a játékos kezelésében és segítésében.”

Az UEFA azt írta, Varga fejsérülése után „15 másodpercen belül megtörtént a csapatorvos beavatkozása, majd azonnal követte őt a második számú stadionorvos, hogy elvégezzék a sérülés első értékelését, és megfelelő kezelést biztosítsanak a szokásos orvosi eljárásoknak megfelelően”. Az UEFA szerint a pálya melletti mentőcsapat is a protokollt követte, „azonnal megérkeztek a hordágyakkal, amint az orvosok kérték a beavatkozásukat, hogy a játékost azonnal kórházba szállítsák”.

Kiemelt videóink