december 5., vasárnap 19:15

Az amerikai sztárszerző az új családregényében, a Keresztutakban a gyarlóság természetét igyekszik megfejteni. A főszereplő lelkészcsalád történetén keresztül minden megkérdőjeleződik, ami kicsit is álszent.

december 5., vasárnap 16:09
1

Bár már több évtizede van szociális munka Magyarországon, sokan nem tudják, hogy mit csinál egy szociális munkás. A kormány is mostohán bánik velük, a fizetések alacsonyak, a koronavírus alatt nyújtott áldozatos munkájukat pedig nem honorálják. Bemutatunk három szociális munkást.

december 5., vasárnap 17:24
5

A koronavírus miatti korlátozások ellen tüntettek.

december 5., vasárnap 13:26
3

Arra kérte Európát, hogy a migrációs válságot kialakító háborúkra koncentráljanak.

december 5., vasárnap 10:48
19

Úgy gondolják, instabil és antidemokratikus kezekbe kerülne Izrael műholdas kommunikációja.

boríz johnson
december 5., vasárnap 13:03
15

Kiderül, hova járnak az európai szexturistanők, illetve, hogy milyen a hentesüzlet-swingerklub-autókölcsönző hibrid. És hogy megy-e a fehér veszkócsizmához a betűrt mackóalsó. Pótkeszt.

december 5., vasárnap 9:58

A magyar textilipar a rendszerváltás után kezdett hanyatlani, ma a hazai birkák gyapját szemétként kezelik, komposztálják, illegálisan elégetik vagy távol-keleti országokba exportálják. Két barátnő elhatározta, hogy minél több magyar gyapjút megment ettől a sorstól.

december 5., vasárnap 5:51
75

Nem valószínű, hogy a kormányváltás megoldhatná az ország súlyos gondjait. Orbánt egyre inkább ellenségként azonosítja a nyugati elit. Magyarország negyedszer megy szembe az angolszász demokráciákkal, és háromszor már nagyon ráfázott.

blokád

Több ezer tüntető útblokáddal tiltakozott egy szerbiai lítiumbánya megnyitása ellen

A kormányfőt azzal vádolják, illegális földkisajátításoknak ágyaz meg.

december 5., vasárnap 7:33
1
hangover
december 5., vasárnap 8:48

Jakab Péter, a Jazzékiel frontembere a Hangoverben.

qubit
december 5., vasárnap 6:53

Szendrey Júlia 19. századi meséje szerint a Mikulás nem a Lappföldről hozza a gyerekeknek szánt meglepetést, hanem a pesti Városház téren vásárolja meg a sok szép ajándékot, amiket azok a jó gyermekek kapnak meg, akik türelmesen várják őt. A mesében ráadásul a Mikulás nem a megszokott püspök formájában jelenik meg: nemtől, kortól függetlenül bárkiben ott rejtőzhet.

december 4., szombat 16:52
2

Nemcsak ők képviselték a fittséget és az egészséget a vezető magyar politikusok közül az elmúlt napokban. Novák Katalin, sőt Tállai András is megmutatta, milyen testmozgás áll közel a szívükhöz.

december 4., szombat 15:52
29

Az új konzervatív tömörülés megalakulása a lengyel vendéglátók szerint egyelőre nincs napirenden.

december 4., szombat 19:06
7

Lazsányi László, a Csepel egykori labdarúgója az áldozat.

december 4., szombat 13:55
20

A Dívák nemcsak három érettségi előtt álló lány és egy tanácstalan rendező találkozásáról szól, hanem arról is, hogy húszévesen sokszor egy hajszálon múlik, hogy lecsúszol vagy fennmaradsz. Nézed és kacagás közben megszakad a szíved.

december 4., szombat 16:41

A szomszédoknak feltűnt, hogy az ötfős család hosszú ideje nem ad életjeleket.

december 4., szombat 19:27
1

Bár már 40 éve azonosították a vírust, mégis rendkívül makacsul tartják magukat a HIV-vel és AIDS-szel kapcsolatos, régen megcáfolt tévhitek. Ez viszont ahhoz vezet, hogy a HIV-pozitív emberek többsége továbbra is titkolózni kényszerül, ha nem akarja, hogy diszkriminálják az élet különböző területein. Pedig a korai felismerésen nagyon sok minden múlik.

december 4., szombat 13:33

Az üzemeltető Szamos család nem volt hajlandó megállapodni a kerülettel.

december 4., szombat 9:32
13

Közben a koronavírus variánsa már 38 országban jelen van.

december 4., szombat 9:04
9

Az Európai Bíróság főtanácsosa lesöpörte a jogállamisági mechanizmussal szembeni magyar érveket. Szakértők segítségével megnéztük, miről is szólt a vita, és mit jelenthet ez az EU és a magyar kormány kapcsolatában.

december 4., szombat 6:32
10

Az új fertőzöttek számában talán túl vagyunk a csúcson, a kórházi adatokban is van javulás, de itt kopogtat az omikron. Az oltás működik, de a sok áldozat azt mutatja, hogy hiba volt csak arra alapozni a védekezést. Heti összefoglaló.

december 4., szombat 6:54

A világjárvány kitörése óta valószínűleg nem a koronavírusról olvasna, aki kikapcsolódásra vágyik, de ha épelméjű összefoglalót szeretne arról, hogy mi történt eddig, Kemenesi Gábor virológus és Barát József újságíró könyvével megkapja.

december 3., péntek 18:10
11

Fehéroroszországban ma egy Telegram-chatszoba is szélsőséges szervezetnek minősülhet, főleg akkor, ha a tagjai teadélutánokat és táncmulatságokat is szerveznek. Ez idő szerint 896 politikai fogoly van a belarusz börtönökben, közülük az egyik Olga Zolotar.

december 3., péntek 19:05
4

Létezett-e a Friderikusz Show közben büdösödő tévé? Menő-e a Tumblr? Mi alakítja most leginkább a világunkat? És egyébként mi a helyzet? Sarkadi Zsolt könyvbemutatóján jártunk.

december 3., péntek 13:09
29

A 42 éves John Eyers biztos volt benne, hogy ha el is kapja a vírust, enyhe tünetekkel megússza majd. Családja azért állt a nyilvánosság elé a tragédia után, hogy minél több embert meggyőzzenek arról, érdemes beoltatni magunkat.