Az Elite modellügynökség egykori vezetőjét több mint egy tucat nő vádolja szexuális erőszakkal és zaklatással. Az esetek többsége a 80-as és a 90-es években történt.

Demeter Szilárd, miniszteri biztos, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója fejtette ki a véleményét az Európai Uniót lázban tartó jogállami vitákról.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elítélte Demeter Szilárd ma délelőtt az Origón megjelent írását.

Koronavírus-számok Magyarországon 11.28.
Elhunytak + 152 Σ 4 516
Kórházban - 55 Σ 7 536
Fertőzöttek + 6 268 Σ 204 708
Tesztek + 21 562 Σ 1 622 765

Podcast sorozatunk legújabb adásában arról lesz szó, hogyan alakulnak át az irodák és a városok a távmunkától, és hogy segíthetnek az államok, hogy a válság után gyorsan találjanak állást azok, akik a járvány miatt munkanélküliek lettek.

Higgadtságra és mértéktartásra intette a véleményformálókat.

Az elmúlt napokban meredeken nőni kezdett a koronavírusban elhunytak száma.

Indul a görög aludni. Dehogyis, most ébredt, és ereje teljében van! Görög mitológiai mix egy amerikai anime képében, Zeusz ajánlásával.

A legoptimistább szerint akár teltházas stadionokban is játszhatnak. A legpesszimistább zártkapus meccsekkel számol.

A jogszabály szerint napi két órában csak ők vásárolhatnak a boltokban, de azt semmi se tiltja, hogy az idősávon kívül is vásároljanak.

A Semmelweis Egyetem rektora pár napig azt hitte, enyhe tünetekkel megússza a covidot. Tévedett.

Peter Altmaier gazdasági miniszter szerint a karácsonyi bevásárlás hazafias kötelezettség.

Tíz éve halt meg a faarcú zseni, akit szinte mindenki Frank Drebinnel azonosít, pedig hosszú ideig köze sem volt a vígjátékokhoz. Első főszerepét a mai sci-fik 1956-os ősében kapta, de játszott az első klónozós filmben, és rasszista seriffet alakított egy fél évszázada készült sci-fiben, amelyben egy fehér ügyész agyát átültetik egy fekete férfi testébe.

Stefanno Bozzini a covid miatt elrendelt látogatási tilalom miatt nem látogathatta rákbeteg nejét.

Joe Biden még növelte is az előnyét a szavazatok újbóli összesítése után.

Azt mondta, hogy az elnöki jogköröket korlátozó alkotmánymódosítás után "már nem lesz elnök". De azt nem árulta el, hogy mikor módosíthatják az alkotmányt.

A genderideológia kifejezés az utóbbi években szorosan összekapcsolódott a kormány ellenségképével, miközben 2017 előtt egy szó sem esett róla. A kormány harcol a genderideológia ellen, közben paradox módon olyan intézkedéseket hoz, melyek előmozdítják a nők jogait.

Helsinki Figyelő–blog

November 28.: Cesare Beccaria halála (1794)

Cesare Beccaria, aki képzett jogász is volt, elsősorban a filozófia felől közelítette meg a büntettek és büntetések témáját. Hogy meglehetős sikerrel, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy legfontosabb megállapításait, sejtéseit a korszerű kriminológia is visszaigazolja.

Tényleg elveszítjük a rengeteg uniós pénzt? Milyen a járvány egy idősotthonban, és milyen a gyártósor mellett? És miért nem kapunk válaszokat? Hírlevél sok jó cikkel.

Az országos tisztifőorvos szerint az év végéig nem várható lazítás a szabályokon.

Sütőben sült kelbimbó, édesburgonya és lilahagyma nyirkos novemberi hétvégékre

Folyamatosak az egyeztetések Brüsszel és Budapest között 6000 milliárd forint lehívásáról. Ez az a pénz, aminek elmaradása Orbán szerint nem okozna veszteséget Magyarországnak.

Mivel a COVID-19 különösen a 65 év felettiek és más egészségügyi problémákkal, például cukorbetegséggel vagy asztmával küzdők esetében halálos, viszont a fiatal és egészséges korosztályban fertőz széles körben, a szakértőknek két, egymással összebékíthetetlen prioritás között kell választaniuk: a halálozásokat előzzék meg, vagy a terjedést lassítsák?

elefes SZFE

A kormány szerdai rendelete nélkül nem lett volna jogalapja Vidnyánszkyéknak törölni a félévet.

Az Oktatási Jogok Biztosa kezdeményezi a Vidnyánszky vezette kuratóriumnál, hogy "haladéktalanul vonja vissza a jogsértő, törvényes alapot nélkülöző döntését".

A nemzetközi szinten ismert oktatói gárda csak akkor vállalja a feladatot, ha a kormány hajlandó tárgyalni velük, és garanciát ad a függetlenségükre.

nyasgem vírus

Szerinte ha az emberek "mértéken felül nem terhelik túl az egészségügyi rendszert," akkor lesz elegendő szakember a járvány kezelésére.

Szijjártó Péternek még az orosz vakcináról is Brüsszel jut eszébe. Az orosz egészségügyi miniszterrel pedig gázvezetékekről is tárgyaltak.

Sok értelme az eddigi tapasztalatok szerint nincs a fertőtlenítési láznak, az inkább csak higiénia-színjáték. Mégis rengeteg pénzt, időt és erőforrást pazarlunk rá, amit jóval értelmesebb lenne a légi úton történő terjedés megakadályozására fordítani.

Pintér Sándor belügyminiszter levélben árulta el, az orvosi kamara milyen javaslatait fogadta el az új munkafeltételekkel kapcsolatban.

M. Richárd

A Dózsa György úti baleset mellett első fokon garázdaság és testi sértés miatt is börtönbüntetésre ítélt férfi letartóztatását a bíróság első fokon elutasította.

A Blikk értesülései szerint koronavírus-fertőzéssel került kórházba az énekes.

Ragaszkodnak a vétóhoz, amíg a többi 25 ország nem engedi el a jogállamisági mechanizmust. Azt állítják, hogy Merkel a nyáron átverte őket, bár ennek a nyilvános dokumentumokban nincs nyoma. Jogi kifogásaik is vannak, de lényeg nem itt van. A fő kérdés valójában az, hogy az EU-nak el kell-e viselnie, ha tagállamaiban egypártrendszer épül.

Annyira kevesen vannak az idős otthon dolgozói, hogy koronavírusos ápolók látják el a koronás betegeket. A beszámolók szerint a munkakörülmények szinte elviselhetetlenek az intézményben.

Az orvosok és a teljes nyilvánosság sötétben tapogatózik. A Népegészségügyi Központ azt állítja, fogalmuk sincs alapvető adatokról. Gulyás nagy nehezen elárulta: 961 fertőzött van intenzíven.

A kormányzat által hirdetett családideál egyedülállósága és univerzalitása egy mesterségesen teremtett mítosz, amivel ideje leszámolni.

Olvasod a kormányzati Facebook-oldalt, és hallod a főcímzenét.