A Tina Turnerről készült új HBO-dokumentumfilm nem csak azt mutatja be, hogy mitől volt olyan nagy hatása az énekesnőnek a modern zene történetében, hanem azt is, hogy egy szomorú epizód mennyire rányomhatja a bélyegét egy több évtizedes, sikeres, önálló karrierre.

leak

Tavaly ilyenkor még ennek az ellenkezőjét állították határozottan, ám az azóta eltelt egy évben sem sikerült meggyőző bizonyítékot találni a vírus természetes eredetére. Így már inkább tűnik lehetséges magyarázatnak, hogy a vírus egy laborból szabadult el, és már az sem feltétlenül légből kapott marhaság, hogy mesterségesen hozták létre.

"Őszintén nem értem, hogy nem tud egyetérteni egy ország ezzel a nyilatkozattal", mondta a sikertelen egyeztetést követően a külügyi főbiztos.

Korábban a veszélyhelyzet végéhez kötötte a világon egyedülálló járványügyi intézkedését a kormány, most mégis hamarabb eltörölheti.

Terroristának minősítették őket, mert megváltoztatnák az alkotmányos rendet.

Soha ennyien nem érkeztek Marokkóból a spanyol enklávé területére.

Paranoia felsőfokon: totális a horror, sem a család, sem a hadsereg nem nyújt menedéket.

Itt is különleges gazdasági övezetet hoznának létre, hogy a milliárdos adóbevétel a fideszes vezetésű megyei önkormányzathoz folyjon be.

Koronavírus-számok Magyarországon 05.18.
Elhunytak + 64 Σ 29 277
Kórházban - 62 Σ 2 197
Fertőzöttek + 382 Σ 798 955
Tesztek + 7 104 Σ 5 656 131
Egyszer oltottak + 75 693 Σ 4 714 992

Egyetlen másik megyében sem látunk hasonlót.

Rendszeresítették az eszközt, egyelőre a kiképzők felkészítése zajlik.

A gyermekek védőhálójának erősítése, kiszolgáltatottságának csökkentése a megoldás.

video

650 milliós EU-s támogatást nyert Hajdúhadház, hogy a szegregátumban élők lakhatási körülményeit javítsák. Most mégis úgy tűnik, a legszegényebb családok veszítik el otthonaikat.

Az Országgyűlés fideszes javaslatra meghosszabbította koronavírus-törvény hatályát.

De rögtön elfogadtak egy másik törvényt, amivel az Állami Számvevőszéken keresztül vegzálhatnák a civil szervezeteket.

qubit

Az emberiség az évszázadok során búcsút intett a 15 órás munkaheteknek, és bevezette a 20 órás munkanapokat. Az evolúció azonban nem készítette fel agyunkat a civilizációs nehézségekre, így egyre többen bízzák a gyógyszeriparra és a stimulánsokra a munka oroszlánrészét.

De azt még megakadályozták, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa is erre szólítson állásfoglalásában. Ez talán már a vég kezdete a legújabb palesztin-izraeli háborúban.

Koronavírus-számok Magyarországon 05.18.
Elhunytak + 64 Σ 29 277
Kórházban - 62 Σ 2 197
Fertőzöttek + 382 Σ 798 955
Tesztek + 7 104 Σ 5 656 131
Egyszer oltottak + 75 693 Σ 4 714 992

Hétfőn több mint 75 ezren kapták meg a védőoltás első adagját. Tovább csökkent a kórházi ápolásra és lélegeztetésre szorulók száma, és szeptember 3. óta nem azonosítottak ilyen kevés új fertőzöttet.

A pénzt hatan dobták össze, köztük a társaság két olyan tagja, akik bár ott voltak a hajón, de a szexpartin nem vettek részt.

De ha valamelyik ország nem fogadja el a magyar oltásokat, hazánk sem ismeri el egyoldalúan az adott országban beadott oltásokat, mert szuverenitás is van a világon.

erózió

Nem játék a természetes erózió.

jóreggelt!

Versenyfutás az indiai variánssal, rakparti forgalomcsillapítás, és jegybank a kormány ellen a 444 napindító hírlevelében.

A korábbiaknál is fertőzőbb vírusmutáció elkezdte kiszorítani a korábbi variánsokat a szigetországból. Pont akkor, amikor a britek mindent megnyitottak. Gyorsan kiderül, hogy az oltási program gyorsabb, vagy az ellene dolgozó vírus. És ez a versenyfutás Magyarországon is lejátszódhat.

Matolcsy rálépne

Fordulatot jelent a magyar monetáris politikában, hogy a jegybank alelnöke bejelentette, júniusban kamatemelést terveznek. Ezek szerint az MNB-ben mást gondolnak a gazdaság helyzetéről, mint a Pénzügyminisztériumban.

konfliktus

A legújabb palesztin-izraeli konfliktus nem lesz sorsfordító a térségben, de egyelőre egyik félnek sem áll érdekében a harcok gyors lezárása, hiszen a bukásra álló Netanjahut megmentette a konfliktus, a Hamász pedig harciasságával növelheti befolyását Ciszjordániában.

qubit

Az esetek 2 százalékában a szexkromoszómák nem határozzák meg egyértelműen az ember nemét, ráadásul az Y-kromoszóma mérete az evolúció során folyamatosan csökken. Vajon egyszer el is tűnhetnek a férfiak? Léteznek-e emberi kimérák? A Qubit új podcastsorozatában, a Darwin démonaiban Kun Ádám evolúcióbiológus és Mandl Péter bécsi kutatóorvos keresi a válaszokat.

puceráj

A baktériumokkal és a mikrobákkal szemben ellenálló űrruhát tervezett a Nemzetközi Űrállomás asztronautáinak az Európai Űrügynökség és egy bécsi biotechnológiai cég.

ha nekem egyszer sok pénzem lesz

Az Orbán-kutató ellenzéki képviselő szerint a leggazdagabb magyar Felcsútról három óra alatt ért volna le bármelyik Mercedesével, így viszont spórolhatott egy órát.