Az amerikai kormány komolyabban szeretné megadóztatni a nagyvállatait, és megakadályozni, hogy külföldi adóparadicsomokba – például Magyarországra! – menekítsék a pénzüket. Yellen pénzügyminiszter bedobta a gobális minimumadó ötletét.

járvány
Koronavírus-számok Magyarországon 04.11.
Elhunytak + 206 Σ 23 417
Kórházban - 437 Σ 10 484
Fertőzöttek + 6 296 Σ 720 164
Tesztek + 36 864 Σ 4 934 786
Oltottak + 74 956 Σ 2 835 894

Csökkent a kórházban ápoltak és a gépi lélegeztetésre szorulók száma.

qubit

Minden átalakulás alapvetően rengette meg a társadalmakat: a törzsi közösségek rettenetként élték meg az állam hatalmi szerkezetének kiépülését, és a piacgazdaság, illetve a liberális demokrácia létrejötte is gyökeres szakítást hozott a korábbi szokásokkal. Mi történik most?

hangover

50 percnyi indiepoputazás ébredés mellé: Ben Leavez a Hangoverben.

kamerád

A kamuvideós vád csak eszköz. A lényeg, hogy a kormány döntse el, mit láthatunk a járványból és mit nem. Közben a szomszédban a szabad nyilvánosság életeket mentett.

gazdaságfejlesztés

Bár volt kedvezőbb ajánlat, Nemesi Pál cége újíthatja fel a Szegedi Egyetem jogi karának épületét.

Geekz

A Godzilla vs. Kong azt hozza, amit ígér. A fizikai törvényeket vigyorogva gyalázó akciójelenetek, És semmi mást.

csatorna

Államellenes összeesküvés miatt tartóztattak le 10 nyugalmazott török admirálist, amiért kritizálni merték Erdoğan tervét, hogy egy új Boszporuszt ásson Isztambul köré. Pedig a csatorna építése 80 éves egyezményeket és érzékeny ökoszisztémákat rúghat föl.

Pedig ezt állította Orbán Viktor a pénteki interjújában.

Szerintük így lehetne növelni az oltási hajlandóságot

A kórházban ápolt fertőzöttek száma 11 ezer alá csökkent, az oltottak száma közelíti a 2,8 milliót.

Hétmillióan még nem védettek a szegedi virológus szerint

Duda Ernő azt mondja, hogy a járványügyi adatok nem szólnak semmilyen nyitás mellett.

feszültség

Már januárban felborult a törékeny béke Kelet-Ukrajnában. Biden beiktatásának napján kezdett leszámolni a kijevi kormány Putyin legfontosabb ukrajnai emberével, és azóta csak egyre feszültebb a helyzet.

rendelet

Megjelent a kormányrendelet a szabályokról.

A halottkém biztos benne, hogy megölték a Putyin-kritikus egykori üzletembert.

gyász

Tanna törzsei úgy tartják, a herceg az ő szigetükről származott. Egyelőre nem világos, hogy Károly herceg átveheti-e a szerepét a helyi hitvilágban.

A világ nemcsak egy három emberöltőn át szolgáló profi hírességet, utolérhetetlen díjátadót, és anakronisztikus jelmezekben parádézó, bármikor kinevethető vígjátéki figurát vesztett el. Hanem a XX.-XXI. század egyik legnagyobb, legfilozofikusabb és legkevésbé elismert humoristáját is.

Még a legbevállalósabb rendező városok, Szentpétervár és Baku is csak félházzal merik megrendezni a rájuk eső EB meccseket.

qubit

Hiába a Netflix, a YouTube, a Spotify, van valami még tutibb dolog az interneten. A Radio Garden oldalán a földgömböt pörgetve lehet a világ különböző kisebb-nagyobb adóit hallgatni, és függő lettem: nincs jobb szórakozás, mint hajnali négykor török népzenét hallgatni egy alaszkai rádióban, és megpróbálni megfejteni, amikor a skótok angolul beolvasnak egy telefonszámot.

Képzeljük el, hogy belépünk az új munkahelyünk ajtaján és kínosan érezzük magunkat. Valami nem stimmel, az emberek furcsán tekintenek ránk, a környezet összhatása valahogy nem kellemes. No igen: senki sem olyan mint mi.

50 éves korában meghalt DMX

A rapper pár napja került kórházba drog-túladagolás és szívroham miatt, nem élte túl.

nyilvánosság

A dán számok bizonyítják, hogy igenis meg lehet fogni a járványt a harmadik hullámban is okos intézkedésekkel. Ott két nap alatt 1 áldozatot jelentettek, nálunk 557-et.

Így működik a gyakorlatban az, amit Kovács Zoltán államtitkár tájékoztatásnak nevez.

Sokmilliárdos állami vagyonokat szervezne ki a kormány az emberei által felügyelt közalapítványokba: egyetemeket, klinikákat, kastélyokat. Az ellenzék szerint a hatalom átmentése a cél.

krízis

Kim Dzsongun szerint rosszabb lehet a helyzet, mint a 90-es években, a Nehéz Menetelés idején, amikor milliók haltak éhen.

Amikor tavaly kiderült, hogy ki fogják rúgni a stáb ötödét, a pilóták főnöke egy mítingen tippeket adott, hogy kiket érdemes felírni a listára. A 444 úgy tudja, hogy a videókonferencia összes résztvevője elvesztette a pozícióját.

Már a 32. vagyonkezelő alapítványt szervezi a kormány, 600 millió és 300 milliárd forint közti vagyonok kiszervezésével. Párhuzamos állam épül, amit a választott politikusok már nem ellenőrizhetnek. A Fidesz tart hatalma elvesztésétől, ezért privatizálja a kulturális támogatások rendszerét és a felsőoktatást.

Barak Dávid és Kálmán Norbert filmet készítettetek a dunaszerdahelyi kórház covid-osztályán. Egészségügyi dolgozók szerint a film életeket mentett meg, a főszereplő orvos a bemutató óta minden nap érzékeli a pozitív hatásokat. Magyarországon ez elképzelhetetlen lenne.

Rezsicsökkentéssel és varrógépekkel érveltek a kormányzati szervek, amikor a mélyszegénységben élők számára kértünk segítséget.

A kábítószer-használók mozgalmának elbeszélt történetének mai epizódjában a Dél-afrikai Köztársaság aktivistáit mutatjuk be.

A miniszter csütörtökön még arról beszélt, hogy júniusban lehetnek szóbeli érettségik is. Majd jött Orbán Viktor rádióinterjúja.

Koronavírus-számok Magyarországon 04.11.
Elhunytak + 206 Σ 23 417
Kórházban - 437 Σ 10 484
Fertőzöttek + 6 296 Σ 720 164
Tesztek + 36 864 Σ 4 934 786
Oltottak + 74 956 Σ 2 835 894

A középiskolákat pedig csak május 10-étől nyitják meg.

A brit adatok szerint 0,0004 százalék az esélye annak, hogy a vakcinától trombózis alakul ki. Ha valaki már megkapta az első dózist, és nem lett baja tőle, mindenképpen megéri a második oltásra is elmenni, hiszen annak még kisebb a valószínűsége, hogy csak másodjára lépjen fel a vérrögképződés.

A függőségéről, étkezési zavarairól és túladagolásáról szóló dokumentumfilmjében azt mondta, függőségével csak úgy tud leszámolni, ha nem számol le vele teljesen.

Matt Gaetz képviselő évek óta az amerikai politika trumpiánus szárnyának fiatal csillaga. Pechére most kiderült, hogy nyomoznak ellene, mert lehet, hogy egy 17 évesnek fizetett szexért. Beextasyzva.

Szijjártó Péter ezt pedig összekötötte azzal, hogy Berlinben kirúgtak egy magyar kapusedzőt.

A gyanú szerint le akarta fizetni az ellene tanúskodókat.

Putyin és Merkel telefonon egyeztetett az orosz-ukrán határon felélénkült harcokról

Oroszország mozgósít a határnál, a Kreml szerint az ukránok provokálnak.

A kormány egy éve adós a széleskörű teszteléssel, de a korai nyitás mellett különösen jól jönne, ha mérsékelhetnénk a kockázatokat.

Három évvel a legutóbbi gyűjtés után összejött még száz óriási hazugság Magyarország miniszterelnökétől.