Máris lepasszolta a Puskás Akadémia a nyáron 230 millióért vett játékosát

nb1
2020 január 7., kedd 14:35

„Az egyik legtehetségesebbnek tartott erdélyi magyar labdarúgó kétéves szerződést írt alá egyesületünkhöz” - számolt be nem is annyira régen, júniusban a Puskás Akadémia Fülöp Lóránd leigazolásáról. Fülöpöt a hírek szerint 700 ezer euróért vette meg a nyáron a Puskás Akadémia a román FC Botosanitól. A játékos maga mesélte el, hogy a romániai keresete háromszorosát kapja Felcsúton. 

Ehhez képest a  román utánpótlás válogatott bajnokin mindössze 62 percet kapott, egy Kisvárda elleni vesztes meccsen, és három kupameccsen lépett még pályára. Mostanra pedig a Puskás Akadémia meg is szabadult tőle. 

Fotó: pfla.hu

A Sepsiszentgyörgy jelentette be, hogy a következő másfél évben kölcsönben náluk folytatja majd Fülöp - írja az nso. Miután a játékos nyáron két évre szerződött Felcsútra, ezzel le is telik a megállapodás. Hacsak nem hosszabbították meg azt, de erről nem tudni. A Sepsiszentgyörgy egyébként szoros kapcsolatban van a Puskás Akadémiával, elvileg azért, hogy tehetségekkel lássa el a felcsútiakat, nem azért, hogy a Felcsúton létszámon felüli, de nagyon drága játékosok menjenek az erdélyi csapatba. 

Nemcsak az egyik legtehetségesebbnek tartott erdélyi játékost passzolta le a Puskás Akadémia, hanem az egyik legígéretesebb magyar támadót is. A 19 éves Kiss Tamást - akit tavaly nyáron szerződtettek Szombathelyről - a Diósgyőrnek adták kölcsön, fél évre, mert ő is kevés lehetőséget kapott a bajnokságban. Közben a meglévők mellé még két légióst igazolt a Puskás Akadémia.