Ronaldót nem szavazták be a szurkolók az év csapatába, de az UEFA mégis beszuszakolta

2020 január 16., csütörtök 17:03
12

Nem Ronaldo éve volt a tavalyi, ami abból is látszik, hogy az UEFA szavazásán az év csapatába a szurkolók a Messi-Mané-Lewandowski hármast szavazták be. Az európai szövetségben viszont ezt nem hagyták annyiban, és inkább átalakították a csapat felállását 4-2-4-re. Jó, talán most nem annyira népszerű és elterjed formáció, de 60 éve például így állította fel a csapatát Bukovi Márton, vagy ezzel nyertek a brazilok az 58-as világbajnokságon is.

Szóval az UEFA inkább átállt a négycsatáros játékra, hogy Ronaldo semmiképpen se maradjon ki az álomcsapatból 14 év után. A szóvivő megpróbálkozott egy olyan magyarázattal, hogy a szurkolók szavazatai és az UEFA-tornákon elért eredményeket gyúrták egybe, a portugálokkal a Nemzetek Ligáját megnyerő Ronaldónak ezért lett helye az év csapatában. És egyébként is, évről évre változik az UEFA álomcsapatának a felállása. 

Fotó: uefa.com

A Daily Mail emlékeztet arra, hogy korábban a felállást is a szurkolók szavazhatták meg, így az elmúlt 6 évben ötször 4-3-3 volt a formáció (Ronaldo nem fért volna be), egyszer, 2017-ben pedig 4-4-2 (Ronaldo még kevésbé fért volna be). 

Ha Ronaldót bepréselték, akkor valakinek ki is kellett maradnia. Ki más szívta volna meg, mint a világ egyik legszimpatikusabb és legbecsületesebb focistája, N'Golo Kante? 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt