Ronaldót nem szavazták be a szurkolók az év csapatába, de az UEFA mégis beszuszakolta

uefa
2020 január 16., 17:03
comments 12

Nem Ronaldo éve volt a tavalyi, ami abból is látszik, hogy az UEFA szavazásán az év csapatába a szurkolók a Messi-Mané-Lewandowski hármast szavazták be. Az európai szövetségben viszont ezt nem hagyták annyiban, és inkább átalakították a csapat felállását 4-2-4-re. Jó, talán most nem annyira népszerű és elterjed formáció, de 60 éve például így állította fel a csapatát Bukovi Márton, vagy ezzel nyertek a brazilok az 58-as világbajnokságon is.

Szóval az UEFA inkább átállt a négycsatáros játékra, hogy Ronaldo semmiképpen se maradjon ki az álomcsapatból 14 év után. A szóvivő megpróbálkozott egy olyan magyarázattal, hogy a szurkolók szavazatai és az UEFA-tornákon elért eredményeket gyúrták egybe, a portugálokkal a Nemzetek Ligáját megnyerő Ronaldónak ezért lett helye az év csapatában. És egyébként is, évről évre változik az UEFA álomcsapatának a felállása.

photo_camera Fotó: uefa.com

A Daily Mail emlékeztet arra, hogy korábban a felállást is a szurkolók szavazhatták meg, így az elmúlt 6 évben ötször 4-3-3 volt a formáció (Ronaldo nem fért volna be), egyszer, 2017-ben pedig 4-4-2 (Ronaldo még kevésbé fért volna be).

Ha Ronaldót bepréselték, akkor valakinek ki is kellett maradnia. Ki más szívta volna meg, mint a világ egyik legszimpatikusabb és legbecsületesebb focistája, N'Golo Kante?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.