A Puskás-díjas Zsóri Dániel az NBI helyett a másodosztályban juthat játéklehetőséghez

nb1
2020 január 27., 12:41
comments 32

Nehéz elfelejteni azt a lelkesedést, ahogy Zsóri Dániel Puskás-díját ünnepelte Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője szeptemberben

„Bár úgy tűnik, a semmiből jött a fiatal Zsóri Dániel csodagólja és az érte nyert Puskás-díj, valójában az egész magyar futball, sőt miután határon túl született magyar fiatalról van szó, az egész magyar nemzet erőfeszítése benne van”.Szöllősi aztán levezette, hogy Zsóri szépségdíjas gólja mögött nemcsak egy pazar mozdulat van, hanem a magyar bajnokság, az új stadion, a gólt rögzítő „fiatal nemzeti televíziós sportcsatorna, az M4 Sport."

Zsóri Dániel a köszönőbeszédét mondja
photo_camera Zsóri Dániel a köszönőbeszédét mondja Fotó: Marco Bertorello/AFP

Hogy az NBI mennyire van a gól mögött, az azért már korábban is erősen kérdéses volt, Zsóri ugyanis mindössze 12 percet töltött az NBI-ban, amikor élete első elsőosztályú meccsén beollózta a Fradinak a csodagólját.

A 19 éves Zsóri azóta sem játszott végig egyetlen egy NBI-es meccset sem (20-szor lépett pályára az első osztályban). Továbbra is csak az az egy, Puskás-díjas gólja és még egy gólpassza van az NBI-ben. A statisztikáin pedig csak rontott az, hogy szeptemberben megvette a Fehérvár.

photo_camera Fotó: Fehérvár FC

Zsóri ezt a szezont még a nevelőegyesületében, a Debrecenben kezdte, háromszor pályára lépett Európa-liga selejtezőn, bajnokin egyszer kezdőként, egyszer csereként lépett pályára. Aztán szeptember elsején bejelentették, hogy Fehérváron folytatja. Bár Kovács Zoltán, a székesfehérváriak sportigazgatója azt mondta róla, hogy „a fiatal támadó jó kezekben fejlődött a DVSC-nél, hosszú távon nagy erőssége lehet csapatunknak, de abban is biztos vagyok, hogy már most is segítségünkre lesz!”, Zsóri alig kap lehetőséget a Fehérvárban. Az sem lendített ezen, hogy közben - még a debreceni első meccsén szerzett góljáért - megkapta a Puskás-díjat.

A Fehérvárban a Puskás-díjas Zsóri eddig bajnokikon mindössze csereként lépett pályára, öt meccsen ennyi időt kapott eddig: 1 perc, 4 perc, 3 perc, 29 perc, 5 perc.Az összesen 42 perc.Ez egy félidő sincs. Ez alatt gólt nem szerzett, egy gólpasszt adott, akkor, amikor majdnem fél órát volt a pályán.De sikerült neki az a bravúr, hogy kispadosként kapott sárgát a Zalaegerszeg ellen. A Magyar-kupában kétszer játszott, onnan is egy gólpassza van.

Úgy próbálták játékban tartani, hogy időnként a Fehérvár második csapatában, az NB III-ban is pályára lép. Ősszel ez négyszer fordult elő, ezeken a meccseken két gólt szerzett.

Tavasszal többet lehet a pályán. A Fehérvár ugyanis bejelentette, hogyha Zsóri nem kap lehetőséget az NBI-ben, akkor - az MLSZ egyik új lehetőségét kihasználva - az NBII-es Budaörsön játszik majd.

"Zsóri Dani továbbra is a Vidi első keretéhez tartozik, számítunk rá, természetesen az első csapattal is edz, azonban úgy ítéltük meg, hogy amennyiben nincs meg a megfelelő meccsszáma, a rendszeres játéklehetőség miatt lehetősége lesz kooperációs partnerünknél, a Budaörsnél is pályára lépni. Mindez azt jelenti, hogy tavasszal nemcsak Joan Carrillo, hanem adott esetben Bognár György, a Budaörs szakmai igazgatója is számíthat Dani játékára. Fiatal játékosunk további fejlődése érdekében ez a legmegfelelőbb döntés" - nyilatkozta Kovács Zoltán sportigazgató.

Az NBI a hétvégén elkezdődött, Zsóri még kispados sem volt a Fehérvárban a Honvéd ellen (0-0 lett a meccs). Az NB II még nem kezdődött el, így a Budaörsön edzőmeccsen lépett pályára, és 11-esből gólt rúgott a Fradi tartalékok ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.