A csapnivaló gyepszőnyeg miatt letiltotta az Újpest stadionját az MLSZ

nb1
2020 február 5., szerda 13:55
47

Nem engedélyezi a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy az Újpest hazai pályán meccseket rendezhessen, annyira rossz a stadion gyepszőnyege - jelentette be az MLSZ.   

A hír annak fényében meglepő, hogy az Újpest ősszel éppen azért nem játszhatott hazai pályán, mert a lecserélték a gyepszőnyeget, fűtéssel látták el és újravetették a füvet. Júniusban kezdődtek a munkák, alaposan megcsúsztak vele, amit az Újpest FC ügyvezetője júliusban azzal magyarázott, hogy „semmiképpen sem szeretnénk kockáztatni a gyep minőségét, siettetni semmit nem akarunk. Adódnak problémák, mint például az időjárás, hol a nagy meleg okoz gondot, hol pedig az, hogy egy hétig esett nagyjából az eső. Emellett rengeteg építkezés zajlik, elég nagy csúszások vannak alapanyag-szinten”.

Az új gyepszőnyeget végül a téli szünetben készre jelentették, az MLSZ megvizsgálta, rendben találta, megadta az engedélyt, de az első meccsen, hétvégén a Fehérvár ellen kiderült, hogy nagyon rossz a talaj. 

Az ellenfél Fehérvár játékosa, Kovács István már az egyébként nézhetetlenül rossz meccs után is célzott rá, hogy úgy tudja, kimaradt a rendes gyepet erősítő műfű. Ezután az MLSZ újra megvizsgálta a  Szusza Ferenc Stadion gyepét, és arra jutottak, hogy 

„a szemle során kiderült egy szabad szemmel nem látható hiányosság: a gyepesítést lezáró utolsó műveletet, a műszálak kötözését a kivitelező cég még nem végezte el. Erre tekintettel a szakértő és az MLSZ szakemberei azt állapították meg, hogy a pálya ilyen állapotban sérülésveszélyessége miatt nem alkalmas a játékra”. 

Ezért az MLSZ nem is engedélyezi mérkőzések rendezését a Megyeri úton, amíg a hiányosságokat fel nem számolják.

Az MLSZ döntése szerint az Újpestnek új helyszínt kell megjelölnie a soron következő mérkőzésekre. Ezek között a magyar derbi, az Újpest-Fradi is. Amelyet egyébként az Újpest ultrái bojkottálnak a klub címere körüli háború miatt

Az Újpest egyelőre egy rövid közleményt adott ki, amiben azt írják, hogy az MLSZ  január 31-én még arról hozott határozatot, hogy a stadion pályája minden tekintetben megfelel egy NB1-es mérkőzés lebonyolítására. További részleteket később ígérnek.

A 444 fociblogját itt tudod követni:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt