Elmaradhat az Újpest-Fradi, mert a rendőrség nem tudja vállalni a meccs biztosítását

nb1
2020 február 06., 10:23
comments 67

Nagyon úgy tűnik, hogy a rendőrség nem tudja követni a magyar labdarúgás villámgyors cikkcakkjait. A 24.hu értesülése szerint ugyanis a rendőrség nem vállalja a szombati, soha nem barátságos hangulatú Újpest-Ferencváros meccs biztosítását.

A káosz ott kezdődött, hogy az MLSZ tegnap betiltotta az Újpest stadionját annak botrányos talaja miatt. Pedig öt nappal korábban még engedélyt adtak a vadonatúj, most már fűthető gyepre, amit fél évig gondoztak a Megyeri úton. Az Újpest az őszi idényben nem is játszott a saját stadionjába, a hétvégén tértek vissza. A pálya talaja annyira rossz volt, hogy az MLSZ újra megvizsgálta, és másodjára már balesetveszélyesnek és játékra alkalmatlannak minősítette.

Az Újpestnek így szinte semmi ideje nem maradt arra, hogy új helyszínt keressen a hétvégi meccsére, ami ráadásul pont az Újpest-Fradi. A Vasas stadionja lehetett volna a megoldást, de mivel ez kiemelt kockázatú meccs, a rendőrségnek minden ezzel kapcsolatos változtatás 8 nappal hamarabb jelenteni kell. Ebbe a határidőbe a stadionja váratlan betiltása miatt az Újpest nem fért bele, a rendőrség pedig ilyen rövid határidővel nem vállalja a meccs biztosítását.

Hivatalosan erről később lesz kommunikáció, a meccset valószínűleg egy későbbi időpontban tartják meg, és ha addig sikerült rendbe hozni a gyepet, akkor a Megyeri úton.

Frissítés:

Az MLSZ megerősítette, hogy az Újpest kérésére elhalasztják a meccset, amihez a Ferencváros is hozzájárult.

A 444 fociblogját itt tudod követni Facebookon:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.