Támogató
A rovat kiemelt támogatója

Márciusra javíthatják ki az újpesti stadion betiltott gyepszőnyegét

nb1
2020 február 6., csütörtök 11:34

Öt meccset érinthet, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség balesetveszélyesnek minősítette a Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyegét, és emiatt ismét nem játszhat otthon az Újpest. 

Berta Csaba, az Újpest ügyvezetője azt mondta a lapunknak, hogy márciusra tervezik a vadonatúj gyepszőnyegből hiányzó műfű szálak beszövését. 

A stadionban tavaly nyáron kezdték el végrehajtani az MLSZ utasítását, ami az NBI-ben kötelezővé teszi a gyepszőnyeg fűtését. Elvileg októberi határidővel számoltak, de ez elcsúszott januárra, hogy ne legyen gond a minőséggel. A megbontott talajt ugyanis a fűtési rendszer lerakása után újra be kellett vetni fűmaggal. Az Újpestnél is, mint több magyar csapatnál a hidrid technológiát választották, vagyis az élő füvet műfű erősíti. 

A műfüvet januárban szőtték volna bele az addigra megnőtt normál gyep mellé a talajba, de az alvállalkozó jelezte, hogy nem tudja tartani a határidőt - mondta Berta Csaba. Szakemberek vizsgálták meg, hogy műfű nélkül alkalmas-e a gyep a játékra, azt mondták, hogy igen, az MLSZ is jóvá hagyta ezt. Aztán a meccsen kiderült, hogy a pálya sokkal jobban bomlik, a játékosok csúszkáltak, göröngyös lett a talaj. Az MLSZ pedig még egyszer megvizsgálta és balesetveszélyesnek minősítette a talajt. 

Kérdeztük Bertát, hogy követelnek-e kártérítést, de azt válaszolta, hogy nem nagyon gondolkodnak ebben, felesleges felelőst keresni. Előzetesen úgy tűnt, hogy így is lehet majd használni a pályát, ezt az élet felülírta. Most inkább arra koncentrálnak, hogy megoldják a problémát, és keressenek egy új stadiont.

A pálya talajának márciusi kijavításáig öt meccset rendeznének a Szuszában, ezeket máshol játsszák majd le.  (A szombati Fradi meccs sorsa kérdéses, ha elhalasztják, ami nagyon valószínű, mert a rendőrség ilyen rövid határidővel nem vállalja, hogy máshol biztosítják a helyszínt, akkor akár azt valamikor tavasszal már a helyrehozott Szuszában is megrendezhetik.)

A 444 fociblogját itt tudod követni Facebookon: