Tömegverekedés lett a Pécs felkészülési meccséből

magyar foci
2020 február 10., 16:33
comments 26

Tömegbunyó miatt kellett félbeszakítani a Pécs felkészülési meccsét szombaton. A Bama.hu beszámolója szerint a kovácstelepi pályán fogadták a horvát HNK Cibalia csapatát. A mérkőzés barátságosnak indult, de a vendégek drukkerei nem tudták feldolgozni, hogy az első félidő végére már 2-0-ra vezetnek a hazaiak, és ököllel mentek a pécsi szurkolókra.

A verekedés miatt félbe kellett szakítani a mérkőzést,

ami csak a rendőrök kiérkezése után folytatódott. Végül 3-1-re nyert a Pécs. A Baranya megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint

"a verekedéssel összefüggésben 41 horvát és három magyar szurkolót fogtak el, majd állítottak elő."

A PMFC hétfőn közleményben határolódott el az esettől. A pécsi klub szerint

"az események pont egy olyan barátságos előkészületi találkozó közben zajlottak le, amelyen békés, futballszerető felnőttek és gyerekek is részt vettek a nézők soraiban."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.