„Kifelé a nácikkal” – skandálta a német harmadosztályú meccs közönsége, miután egy néző rasszista megjegyzést tett egy fekete játékosra

németország
2020 február 16., 16:04
comments 73

A német harmadosztályban (érdemes megnézni a videón, hány néző előtt) zajlott a Preussen Münster és a Würzburger Kickers meccse péntek este, és a mérkőzés végefelé a hazai táborból valaki rasszista megjegyzéseket tett a vendégek 23 éves játékosára, Leroy Kwadwo-ra, írja a Kicker

photo_camera Fotó: firo Sportphoto/ Jan Fromme/Picture-Alliance/AFP

A ghánai-német Kwadwo felháborodva fogadta a bekiabálását és a majomhangokat, de a német sajtó beszámolója szerint nem csak ő. Előbb a szektorban ülő többi hazai szurkoló segített azonosítani a biztonságiaknak, hogy kitől jött a bekiabálás, miközben a pályán a hazai és a vendégjátékosok is Kwadwo-t vigasztalták, majd amikor a biztonságiak kikísérték a bekiabálót, a stadionban jól hallhatóan a 'nazis raus', azaz a 'kifelé a nácikkal' skandálás ment, majd pedig nagy taps fogadta a fiatal játékost. 

A beszámolók szerint a bekiabáló férfi viselkedése miatt a biztonságiak értesítették a rendőrséget is. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt