Nyolc perc alatt omlott össze a Real a Manchester City ellen

bajnokok ligája
2020 február 26., 22:00
comments 8
  • Real Madrid–Manchester City 1-2
  • Lyon–Juventus 1-0

A két szerdai BL-nyolcaddöntő a Lyon-Juventuson esett először gól. A 31. percben - az egyébként a Juventus által is figyelt - 21 éves Aouar cselezte le magát a szélről az alapvonalig, beadott, Tousart belőtte.

link Forrás

A Juventus védelem ziláltságát némileg magyarázza, hogy közben a vérző fejű De Ligtet a pálya szélén ápolták, és csak a gól után tért vissza a pályára, turbánnak a fején.

Ronaldónak ugyan a BL egyenes kieséses szakaszának igazi specialistája - 63 gólt lőtt eddig a csoportmeccseken, 65-öt a legjobb 16 között -, most nem ment neki sem, a Juventusnak sem. A portugál a 4. percben járt a legközelebb a gólhoz, a bal szélről emelt kapura, mellé ment. A 44. percben lőhetett szabadrúgást is, a végeredmény sejthető, a legutóbbi 25 BL-szabadrúgásából egy gólt sem szerzett. A Juventusban 38-szor lőtt szabadot, egyikből sem lett gól.

A második félidőben a Juvében összeállt a Dybala-Ronaldo-Higuain hármas is, hiába. Dybala ugyan a 88. percben szerzett egy gólt, de les miatt nem adták meg. A hosszabbításban pedig Ronaldo fejelt (vállalt) tíz méterről mellé. A portugálnak 2020-ban ez volt az első meccse, amin nem szerzett gólt. (Lyonig 9 meccs, 13 gól volt a mutatója.)

A Lyon soha nem verte még meg a Juventust, most igen.

A Real–Cityn komoly izgalmat sokáig csak az okozott, hogy Zidane valamiért a kispadon hagyta Kroost, és szokás szerint Bale-t, Guardiola pedig Sterlinget, Agüerót és David Silvát. (Zidane és Guardiola tétmeccsen most találkozott először edzőként.)

Óvatos volt mind a két csapat, nem voltak nagy rohamok, a 20. percben Courtois védte a city-s Jesus lövését, a túloldalon Benzemának volt egy fejese a 30. percben. A félidő vége előtt pedig a szerencsének köszönhette a Madrid, hogy nem került hátrányba, Ramos lábáról majdnem a saját kapujába került a labda.

link Forrás

A második félidőben úgy tűnt, a meccs messze legemlékezetesebb jelenetét a partjelző produkálja, aki jobban rákészült De Bruyne-szögletére, mint maga De Bruyne.

link Forrás

Aztán némi meglepetésre a Real szerzett egy gólt, addig inkább a Citynél látszódott, hogy győzni akarnak. Az 59. percben Vinicius hozta kihagyhatatlan helyzetbe az addig észrevétlen Iscót, aki levette és bepasszolta.

link Forrás

Ettől nyíltabb lett a meccs, a Real akart rúgni még egyet, a City pedig hajtott az egyenlítésért. Az angolok jöttek ki jobban ebből, Ramos a 76. percben inkább eljátszotta, hogy durván meglökte őt Gabriel Jesus, minthogy tisztázott volna, a City csatára pedig befejelte a gólt. Videóztak, nem volt nagy lökés, megadták az egyenlítést.

link Forrás

Egy percen belül majdnem duplázott a City, de az még kimaradt. Aztán a 81. percben Carvajal a 16-os belül becsúszva nem a labdát, hanem a csereként beálló Sterlinget találta el. A 11-est De Bruyne belőtte.

A Real-összeomlást Ramos kiállítása tetőzte be. A Madrid kapitánya még éppenhogy a 16-os előtt rántotta le Gabriel Jesust (tette rá a kezét), pirosat kapott, kihagyja a visszavágót. Maradt végül az 1-2.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.