Volt egy klasszikusabb rangadó tegnap a Real-Citynél, a Real-Puskás Akadémia

2020 február 27., csütörtök 11:58

A Puskás Akadémia végzősei 2011 óta minden évben a spanyol fővárosba utaznak, hogy megmérkőzzenek a Real Madrid korosztályos együttesével - írja a felcsúti intézmény honlapja. Az idei madridi meccs szerdán volt, a Real Madrid–Manchester City BL-nyolcaddöntőhöz igazítva.

A felcsúti akadémia legidősebb korosztálya az egy évvel fiatalabb madridiakkal játszott. 4-0 lett a vége a Realnak, a Puskás Akadémia riportere nem győzött ajjajozni a 4. gól után. 

Mónos Tamás edző szerint nem volt ekkora különbség a két csapat között, az eredményt túlzónak tartja, mert az első 20-25 percben jól játszott a csapat. „Az első félidőbe lehet kapaszkodni, ott voltak érdemi dolgok” - hangzott el a magyar edzők örök mondata.

És már a fiatal játékosok is fel tudják mondani az annyiszor hallott leckét. „Kaptunk két szerencsétlen gólt, ezek elkerülhetőek lettek volna, ez kicsit rá is tette a bélyegét a mérkőzésünkre. Utána kicsit azt éreztük, hogy ez a mérkőzés már nem lehet meg, valami tán megtört az emberek lelkében, szívében, nem igazán tudtunk olyan helyzeteket kialakítani, mint azalatt a 25 perc alatt, amíg partiban voltunk” - nyilatkozta Sipos Gábor. Azt még hozzátette, hogy „fejlődünk kell ebből a szempontból, hiszen nincs olyan, hogy elveszett mérkőzés, ilyen többet nem fordulhat elő”. 

A Puskásban játszott két olyan játékos is (Marius Corbu és Suciu Toni), akiket a magyar kormány által milliárdokkal támogatott csíkszeredai akadémiáról szerződtettek át.   

Amikor tavaly a Puskás Akadémia legyőzte egy góllal a Realt, a felcsúti klub honlapján megjelent egy beszámoló, amiben azt állapították meg, hogy bármelyik európai elit akadémiával való összevetésben megállja a helyét a Puskás Akadémia:

„A szakmai konzultáció során megszerzett tapasztalatainkból leszűrhettük, hogy a Puskás Akadémián 2014 óta folyó munka megállja a helyét bármely európai elit akadémiával való összevetésben, egyes területeken pedig a Real Madrid utánpótlásképzésével hasonló irányba haladunk. Mindez megerősített minket abban, hogy akadémiánk jó úton jár, és ezt nem kizárólag a keddi mérkőzés eredménye mondatja velünk.”

Egyik edzőjük ezt akkor azzal egészítette ki, hogy 

„Az edzéseken rengeteg hasonlóságot véltem felfedezni a nálunk végzett munkával – a heti feladatok lebontásában, ütemezésében is. A Real Madrid rendkívül büszke utánpótlás-nevelésére, és joggal: felnőtt keretük 39 százaléka saját nevelés, arról nem is beszélve, hogy az elmúlt öt évben a Real Madrid adta a legtöbb játékost az európai csúcsbajnokságokba – mi is valami hasonlót akarunk megvalósítani idehaza.”  

Ha a rendszeresen pályára lépőket nézzük, ettől még itthon is nagyon messze van a Puskás. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt