6-0-ra nyert a Bayern, de a szurkolói sokáig emlékezetes botrányt okoztak

németország
2020 február 29., 17:06
comments 55

Gálázott a héten a 120. születésnapját ünneplő Bayern München a Hoffenheim ellen szombati bajnoki idegenben, 6-0-ra vezettek, de a szurkolóikat ez egyáltalán nem érdekelte. A játék helyett végig sértegették az ellenfél Hoffenheim dúsgazdag tulajdonosát,Dietmar Hoppot, majd kifeszítettek egy molinót, amin az anyját gyalázták.

photo_camera Fotó: DANIEL ROLAND/AFP

A játékosok és a bajorok vezetői is hiába kérték a saját ultráikat, hogy vegyék le a molinót, nem tették meg, emiatt a bíró félbeszakította a meccset.

link Forrás

Ekkor a Bayern klubvezetői, Flick edző és több játékos is odament a vendégszektor elé és az ujjaikkal hatost mutatva próbálták rávenni a saját szurkolóikat, hogy ilyen vezetésnél ne szúrjanak ki a saját csapatukkal. Hansi Flick, aki évekkel korábban a Hoffenheim edzője is volt, különösen dühösen mutogatott a fanatikusoknak.

A meccs folytatódott, majd a bíró rövidesen újra megszakította, mert a Bayern-ultrák újrakezdték. A két csapat levonult a pályáról, de nem vonultak az öltözökbe: a játékosok és a klubvezetők egymással beszélgetve várakoztak. Ekkor beszélhették meg, hogy hogyan tiltakozzanak a gyűlölködés ellen. 15 perc szünet után folytatódott a meccs, ekkor derült ki, hogy mit találtak ki a kényszerszünet közben: a két csapat játékosai tiltakozásul nem játszottak, hanem a kezdőkör környékén álldogáltak, beszélgettek és egymásnak passzolgattak a 90. percig.

link Forrás

Itt vannak a gólok is, ha valakit az is érdekelne.

link Forrás

A 444 fociblogját itt tudod követni a Facebookon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.