Negatív nézőrekord dőlhetett meg az NBI-ben

nb1
2020 február 29., szombat 18:07
124

182 néző volt az Újpest–Puskás Akadémia NBI-es bajnoki meccsen. Ez a hivatalos nézőszám.

A meccs nem Újpesten volt, mert a Szusza Ferenc Stadion vadonatúj gyepét az MLSZ az idei első meccs után balesetveszélyesnek nyilvánította. Az Újpest ezért előbb a szegedi, majd most a zalaegerszegi stadiont bérelte ki. Ami 220 kilométerre van. Nemcsak a távolság nagy, az Újpest-ultrák amúgy is bojkottálják a meccseket a két és fél éve tartó címervita miatt. És miután a Puskás Akadémia volt a vendég, a maga 15-20 fős táborával, az sem dobta meg a nézőszámot.

A 20 fős felcsúti vendégtábor

Így össze is jött a 182 néző. A 11 200 férőhelyes stadionban. Az Újpest még a meccs előtt közleményben magyarázta, hogy miért kell több mint 200 kilométert utazni. Ebben azt írták, hogy „bár minden igyekezetünk ellenére, hogy minél közelebb legyen szimpatizánsainknak a helyszín, a zalaegerszegi stadion maradt egyedül a választható opció, ami az MLSZ követelményeinek megfelel és az adott időpontban szabad is.

A félreértések és a pletykák elkerülése végett, megkerestünk minden szóba jöhető pályát üzemeltető klubot (NB2-t is, mint például a Vasas FC), de általánosságban kijelenthető, hogy a bajnoki találkozók ütközésére (Az NB2-es mérkőzések március 15-e miatt szintén 14-én kerülnek megrendezésre), vagy egyéb okokra hivatkozva nem tudtak a segítségünkre lenni. Kaposváron tudtak volna fogadni még minket, de ott a pálya minősége nem felelt meg a szakmai stáb elvárásainak”. 

Az Újpest egyébként 3-2-re kikapott a Puskás Akadémiától.

Nem ez volt az utolsó megpróbáltatásuk, március 14-én is Zalaegerszegen lesz házigazda az Újpest, akkor a Paksot fogadják majd. Áprilisra javíthatják ki a Szusza Stadion gyepét. 

A többi meccs eredménye:

  • Fehérvár-Kaposvár 3-0, 2311 néző

  • Mezőkövesd-Zalaegerszeg 1-2, 1600 néző
  • Kisvárda-Paks 2-0, 2002 néző

  • Honvéd-DVTK 0-4, 2520 néző

A 444 fociblogját itt tudod követni Facebookon:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt