Orbán Viktor a felcsúti házának spájzában, a Videoton portugál edzőjével sonkát majszolgatva oldotta meg a fociklub ügyeit

2020 március 2., hétfő 11:18
89
Balra Gomes edző.

Rengeteg pletyka kering arról, hogy Orbán miniszterelnök mikromenedzselve vezeti az országot, vagyis hogy egészen kis ügyekbe is személyesen folyik bele. A jelenséget jól illusztrálja az az interjú, amit José Gomes fociedző adott egy Tribuna Expresso nevű online lapnak. 

A Paulo Sousát váltó Gomes 2013 januárja és 2014 tavasza között volt a Videoton edzője, a 2013-as bajnokságot a 4. helyen zárva a csapattal. Erről az időszakról azt mesélte az interjúban, hogy szerinte jól sikerült a bemutatkozása, az általa favorizált támadó futball tetszett az embereknek és a focisták is kedvelték a szabadságot, amit a pályán kaptak.

"Rögtön jó eredményeket is értünk el. A következő idényben azonban problémáink akadtak – voltak gondok az első szezonban is, de azt akkor a klubhoz közel álló magyar miniszterelnök segítségével is sikerült megoldanunk"

- lepte meg Gomes a nem magyar olvasókat, majd részleteket is mesélt arról, hogy Orbán miként irányított egy fociklubot, amihez papíron semmi köze:

"Ha valami probléma volt, elmentem a házába, amihez igen közel laktam, ettünk egy kis sonkát a spájzben és közben megbeszéltük, mi a teendő."

Gomes elbeszélése szerint azért Orbánnal oldatta meg a Videoton problémáit, mert a klubon belül baj volt a kommunikációval:

"Voltak is gondok a szervezettséggel, a menedzsmenttel, az átigazolásokkal, olyan dolgok, amelyeket jó lett volna alaposan átbeszélni a klubon belül, de végül nem igazán jártam sikerrel."

(via csakfoci.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt