A Puskás Akadémia kezdőcsapatából kikoptak a fiatal magyar játékosok

nb1
2020 március 03., 09:41
comments 65

Az NBI legutóbbi három fordulójában a Puskás Akadémia kezdőcsapatában nem volt utánpótláskorú magyar játékos. Ezalatt a 270 perc alatt csereként is csak egyetlen 21 év alatti játékos lépett pályára a felcsúti csapatban. A Honvéd ellen kapott 23 percet a Csíkszeredáról igazolt 19 éves Tamás Nándor.

A felcsútiak kezdőjében ők volt a legfiatalabb Magyarországon született játékosok az előző három fordulóban:

  • a Puskás Akadémia-Kisvárdán Nagy Zsolt a maga 26 évével
  • a Honvéd-Puskás Akadémián szintén Nagy Zsolt volt a tejfelesszájú
  • az Újpest-Puskás Akadémián Spandler Csaba volt a fuatal magyar tehetség, ő március 7-én lesz 24 éves.

A Puskásban ezalatt a három meccs alatt pályára lépett két cseh, két holland, egy ukrán, egy horvát, egy szlovák, egy szudáni-ausztrál, egy német és egy bolgár állampolgárságú játékos. Az átlagéletkoruk 27 év. A Puskás célja pedig a dobogó és a nemzetközi szereplés.

Közben egy hagyományosan a fiatalokra építő csapatnál, a Honvédnál is háttérbe szorultak a fiatal magyar játékosok az előző fordulókban - hívta fel a figyelmet az utanpotlassport.hu

A negatív rekordot a Mezőkövesd tartja, a Tállai András által felügyelt csapatban ebben a bajnokságban egyáltalán nem lépett pályára 21 év alatti magyar játékos. 2011 óta Mezőkövesdre érkezett a harmadik legtöbb tao-pénz, ami elvileg az utánpótlást kellene, hogy szolgálja. Az első a tao-listán magasan a Felcsút.

A 444 fociblogját itt tudod követni Facebookon:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.