Oroszországgal, Szerbiával és Törökországgal kerültünk egy csoportba a Nemzetek Ligájában

2020 március 03., 17:51
comments 48

Sorsoltak a Nemzetek Ligájában. Ez az a sorozat, ami barátságos meccsek helyett kitölti az Európa-bajnoki vagy világbajnoki selejtezők között időt és lehetőséget ad pár csapatnak, hogy ki is jussanak ezekre a tornákra. Ezzel próbál majd élni - még az első Nemzetek Ligája sorozatnak köszönhetően - a magyar válogatott is március végén.

Az eddig sem egyszerű lebonyolítási rendszert megint megkavarták, aminek köszönhetően hirtelen a C csoportból a B csoportba találtuk magunkat (a németek pedig nem mellékesen nem estek ki szégyenszemre az A csoportból).

Miután itt olyan a rendszer, hogy sem a legjobbak, sem a leggyengébbek közül nem kaphatnak ellenfelet a B csoport tagjai, hanem összesorsolják őket, ez eleve azt jelentette, hogy nem kaphattunk könnyű ellenfelet (nem mintha Andorra óta lenne ilyen számunkra).

A mi négyesünk így néz ki: Oroszország, Szerbia, Törökország, Magyarország.

A csoportmeccsek ősszel lesznek, mindenki játszik mindenkivel otthon és idegenben is.

A csoportelső följebb lép az A csoportba, az utolsó kiesik a C-be. A Nemzetek Ligája döntője jövő nyáron lesz. Az egész folyamat végén a Nemzetek Ligájából két olyan csapat csatlakozhat a 2022-es világbajnokság pótselejtezőjéhez, amelyik nem jutott ki a kvalifikáción a vébére, és nem lett csoportmásodik sem.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.