Az Atletico a hosszabbításban hármat lőtt, és kiverte a Liverpoolt a BL-ből

bajnokok ligája
2020 március 11., 23:01
comments 7

Több jele volt annak, hogy gödörben van az egy éven keresztül csúcsformában játszó Liverpool, az egyik ilyen a Madridban elszenvedett veresége volt a Bajnokok Ligája nyolcadöntőjének első meccsén. A visszavágón azonban úgy tűnt, hogy újra megtalálták a formájukat, mentek előre, a 43. percben Wijnaldum meg is szerezte a vezetést, ezzel 1-1 lett összesítésben.

link Forrás

Az Atletico nem produkált olyan összeomlást ezek után, mint tavaly a Barcelona. A Liverpool ugyan támadásban maradt, de nem sikerült megrúgniuk a másodikat a rendes játékidőben. Jó 90 perc volt, kevés szabálytalansággal, szinte végig játékban volt a labda, ha az angolok valahogy nagy nehezen áttörték a madridiak védelmét, Oblak védett.

A rendes játékidő utolsó utáni pillanatában a semmiből az Atletico kiegyenlített, ezzel kiejtették volna a Liverpoolt, de les miatt nem adták meg a gólt (tényleg az volt). Jött a hosszabbítás, a 94.percben aztán a Liverpool gyorsan megszerezte azt a gólt, amit a második félidőben nem sikerült, Firmino egy kipattanót lőtt be.

link Forrás

De ekkor sem omlott össze az Atletico, gyorsan válaszoltak, miután a sérült Alissont helyettesítő Adrian rosszul passzolt ki egy labdát, a csereként bejövő Marcos Llorente büntette meg.

link Forrás

Ezután még ment a Liverpool, de sem az a lendület, átütőerő, sem az a kreativitás nem volt meg a játékukban, mint a szezon jó részében. Angol gól helyett pedig a spanyolok lőttek még egyet, megint Llorente, aki a Liverpool komplett védelmének asszisztálása mellett szerezte meg a második gólját.

link Forrás

Ezzel el is dőlt meccsnek, de az Atletico azért rúgott egy harmadikat is, Llorente ezúttal gólpasszt adott, Morata lőtte be. A címvédő Liverpool kiesett.

A másik meccsen Párizsban a koronavírus miatt zárt kapuk mögött a PSG 2-0-ra verte a Dortmundot és 3-2-s összesítéssel tovább ment.

Hogy mi lesz idén a BL-ben a folytatásban, az nagy kérdés, miután kiderült, hogy a jövő héten a Lyon ellen pályára lépő Juventus játékosa, Rugani elkapta a vírust. Ami azt is jelentheti, hogy a komplett csapatot két hétre karanténba kell zárni, a védő ugyanis szerdán együtt edzett a csapattal. A Juventus a jövő héten lépne pályára a Lyon ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.