Talán világrekord: az Újpest az otthonától 227 kilométerre játszott hazai zártkapus meccset

magyarország
2020 március 14., 21:08
comments 18

Egyre közelebb sodródik a kiesőzónához az Újpest focicsapata, ami a szombati bajnokiján egy 94. percben kapott gól miatt csak 1-1-es döntetlent játszott az egy hellyel és egy ponttal mögötte álló Pakssal. Az Újpest így már csak egy ponttal áll a jobbik kieső helyen álló Zalaegerszeg előtt.

De a meccs igazi érdekességét nem is a nagy multú csapat siralmas eredménye vagy a mutatott játék adta, hanem az, hogy a magyar foci abszurd viszonyai és a koronavírusjárvány miatt az újpestiek az otthonuktól 227 kilométerre játszottak le egy olyan hazai meccset, amin nem lehettek nézők.

Az Újpest, aminek van saját, sőt nemrég felújított stadionja, azért kénytelen máshol megrendezni a hazai meccseit, mert hiába cserélték ki a gyepszőnyeget a manapság egyik legkorszerűbbnek számító hibrid fű + műfű mixre, az első tavaszi meccsen teljesen szétment a talaj, mert a kivitelező nem szőtte be a talajba a műfűszálakat, amik pont a pálya stabilitását biztosítanák, az MLSZ meg így is engedélyezte a pálya használatát. Mindez február legelején történt, de a szövést azóta sem sikerült befejezni, ezért kellett ezt a meccset is Zalaegerszegen játszaniuk, merthogy közelebb nem találtak NB1-es meccs megrendezésére alkalmas ideiglenes otthont.

Csakhogy a kormány döntése után az MLSZ e hét szerdáján zárt kapussá nyilvánította ezt a bajnoki fordulót. De az azóta eltelt három nap alatt nem sikerült olyan pályát találni, ami közelebb esik Budapesthez és nézők nélkül alkalmas egy NB1-es meccs lejátszására. Ez azért egészen bizarr, mert

  • Az MLSZ első osztályú pályákra vonatkozó előírásainak legnehezebben teljesíthető pontjai mind a nézőkre, az ő elhelyezésükre, elválasztásukra és informálásáukra vonatkoznak, ám most nem voltak nézők
  • A helyzet eleve annyira rendkívüli, hogy ha valamikor, hát most el lehetett volna attól tekinteni, hogy mekkora sajtópáholy, milyen hangosítás vagy játékvezetői öltöző dukál egy elsőosztályú meccsen.

De ez nem jött össze, így az újpestiek 227 kilométert utazhattak egy olyan hazai meccsre, amit nézők nélkül valójában bármelyik megfelelő méretű és körülkerített focipályán le lehetett volna játszani. Miközben Budapest és Zalaegerszeg között nyilvánvalóan rengeteg ilyen pálya akad, kezdve az MLSZ telki edzőközpontjának pompás centerpályájával, folytatva a kihasználatlanul álló Puskás stadionnal.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.