Támogató
A rovat kiemelt támogatója

Koronavírus-fertőzésben meghalt Lorenzo Sanz, a Real Madrid egykori elnöke

2020 március 21., szombat 22:28
Lorenzo Sanz

Lorenzo Sanz, aki 1995 és 2000 között volt a Real Madrid elnöke, és aki ismét a legnagyobbak közé emelte a csapatot azzal, hogy 1998-ban, 32 év után az ő elnöksége idején nyertek ismét BL-t, majd 2000-ben ezt megismételték, szombaton 76 évesen belehalt a koronavírus-fertőzésbe.

Sanz durván egy hete volt lázas, amikor e hét keddjén kórházba vitték, ahol hamar kiderült, hogy megfertőzte a járvány, utána intenzív osztályon kezelték, de nem tudták megmenteni.

Oriana Sabatini és Paulo Dybala

Sanz halálának napján jelentette be Paulo Dybala, a Juventus argentin csatára, hogy ő és a barátnője, Oriana Sabatini (aki Gabriela Sabatini egykori teniszező unokahúga) is pozitív vírustesztet produkáltak, de nincsenek tüneteik és jól vannak.

Szintén szombaton derült ki, hogy pozitív lett a tesztje Paolo Maldininek, a Milan egykori legendás védőjének és fiának, Danielnek, aki a Milna ifjúsági csapatában játszik, de idén a felnőttek között is bemutatkozott. A klub közleményéből az is kiderült, hogy a két Maldini már két hete otthoni karanténban van, eközben tesztelték őket. Tüneteket ők sem produkáltak.

Friss hír Angliából, hogy a harmadosztályú Portsmouth négy játékosa, név szerint  James Bolton, Andy Cannon, Sean Raggett és Haji Mnoga, is megfertőződött. Az ő esetük valószínűleg jó illusztrációja annak, hogy a koronavírus mennyire fertőzőképes. A játékosokat ugyanis azután tesztelték, hogy március 2-án hazai pályán FA-kupa meccset játszottak az Arsenallal. Azzal az Arsenallal, amelyik 3 nappal azelőtt esett ki az Európa Ligából, miután hazai pályán kikapott a görög Olympiakostól. Az Olympiakos tulajdonosa, Evangelis Marinakos görög milliárdos, aki Angliában a Nottingham Forest tulaja is, és aki jelen volt a londoni meccsen, március 10-én jelentette be, hogy pozitív lett a vírustesztje. Az Arsenal játékosainak és edzői stábjának egy része a hír hallatán azonnal önkéntes karanténba vonult, mert a londoni kupameccs után többen is találkoztak a görög klubtulajdonossal. Pár nappal később derült ki, hogy Mikel Arteta, az Arsenal menedzsere is megfertőződött.