A Borussia Dortmund hatalmas járványkórházat rendez be a stadionjában

2020 április 3., péntek 17:58
9

A világ legnagyobb lelátója és a mindig fantasztikus szurkolás miatt kultikusnak számító dortmundi Westfalenstadionban (szponzornevén Signal Iduna Parkban), azon belül az északi lelátó alatti épületrészben járványügyi központot rendezett be a tulajdonos Borussia Dortmund. Ez a rész pont szemközt található a legendás “Sárga fallal”, vagyis a 25 ezer nézőt befogadó déli lelátóval, ahonnan a Borussia ultrái szurkolnak.

Az ideiglenes járványkórházban, vagyis inkább rendelőintézetben azokat fogadják, akiken már jelentkeztek a vírusfertőzés tünetei. Ezen a helyen vizsgálatokat fognak végezni, gyógyszereket írnak fel és ottalvással nem járó kezeléseket is végeznek. 

Hasonló felajánlást tett már az angol Tottenham - az ő stadionjukban indításnak élelmiszerraktárat rendeztek be, ahonnan rászorulókat látnak el - illetve a spanyol Real Madrid is.

A közpénzből eltartott magyar futballklubok egyike sem ajánlotta fel eddig a stadionját hasonló célra. (Illetve az üzemeltetők és állami-önkromnányzati tulajdonosok nem ajánlották, mert a hazai stadionok jellemzően nem a klubok tulajdonában vannak.) Pedig a futballpályák a jellemzően jó közlekedési elérhetőségük és a nagy alapterületük miatt többféle célra is könnyen felhasználhatóak és gyorsan átalakíthatóak.

(via thelocal.de)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt