A Borussia Dortmund hatalmas járványkórházat rendez be a stadionjában

koronavírus
2020 április 03., 17:58
comments 9

A világ legnagyobb lelátója és a mindig fantasztikus szurkolás miatt kultikusnak számító dortmundi Westfalenstadionban (szponzornevén Signal Iduna Parkban), azon belül az északi lelátó alatti épületrészben járványügyi központot rendezett be a tulajdonos Borussia Dortmund. Ez a rész pont szemközt található a legendás “Sárga fallal”, vagyis a 25 ezer nézőt befogadó déli lelátóval, ahonnan a Borussia ultrái szurkolnak.

Az ideiglenes járványkórházban, vagyis inkább rendelőintézetben azokat fogadják, akiken már jelentkeztek a vírusfertőzés tünetei. Ezen a helyen vizsgálatokat fognak végezni, gyógyszereket írnak fel és ottalvással nem járó kezeléseket is végeznek.

Hasonló felajánlást tett már az angol Tottenham - az ő stadionjukban indításnak élelmiszerraktárat rendeztek be, ahonnan rászorulókat látnak el - illetve a spanyol Real Madrid is.

A közpénzből eltartott magyar futballklubok egyike sem ajánlotta fel eddig a stadionját hasonló célra. (Illetve az üzemeltetők és állami-önkromnányzati tulajdonosok nem ajánlották, mert a hazai stadionok jellemzően nem a klubok tulajdonában vannak.) Pedig a futballpályák a jellemzően jó közlekedési elérhetőségük és a nagy alapterületük miatt többféle célra is könnyen felhasználhatóak és gyorsan átalakíthatóak.

(via thelocal.de)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.