A Premier League játékosai elutasítják a klubok által javasolt fizetéscsökkentést

2020 április 5., vasárnap 12:47
49

Az angol élvonalbeli labdarúgók szakszervezete (PFA) elutasította a Premier League-klubok által javasolt 30 százalékos bércsökkentést. 

A szakszervezet azzal indokolta döntését, hogy 12 hónap alatt így az angol kormány mintegy 200 millió fontnyi befizetett adótól esne el. „Ennek a lépésnek a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) és más állami szolgálatok látnák a kárát.”

A liga vezetése pénteken vetette fel, hogy 30 százalékos bércsökkentést javasol a játékosoknak, emellett 125 millió fonttal segíti az alsóbb osztályokban szereplő, és a kényszerszünet miatt anyagi gondokkal küzdő klubokat, 20 millió fontot pedig jótékony célokra ajánl fel. 

Amikor még voltak meccsek: járványügyi tájékoztató a Leicester City-Aston Villa meccs szünetében március 9-én Fotó: PAUL ELLIS/AFP

A PFA-állásfoglalás láttán Oliver Dowden digitális, kulturális, média- és sportügyekért felelős államtitkár közölte, a koronavírus-járvány idején az emberek nem az angol nemzeti sport belháborúiról akarnak hallani. „Az élsportolóknak meg kell érteniük, hogy milyen nyomás nehezedik a rosszabbul fizetett munkatársakra, közösségekre és szurkolókra” - tette hozzá. 

Wayne Rooney, a legtöbbszörös angol válogatott mezőnyjátékos szerint „szégyen, ami az utóbbi napokban történt. Először Matt Hancock egészségügyi miniszter mondta, hogy csökkenteni kellene a PL-futballisták fizetését. Vajon csak el akarta terelni a figyelmet arról, hogy a kormány miként kezeli a járványt?” - fakadt ki a 34 éves csatár, aki jelenleg a másodosztályú Derby Countyt erősíti. „Utána a PL közölte nyilvánosan a szándékait, sarokba szorítva ezzel a játékosokat, hogy ők fizessék meg az elmaradt bevételeket. Könnyű célpontok vagyunk. Szerintem a labdarúgóknak egyénileg kellene eldönteniük, hogy mennyi bérről hajlandók lemondani” - tette hozzá Rooney az MTI összefoglalója szerint.

A goal.com ma közölt részletes gyűjtést arról, milyen egyéni kezdeményezések voltak  eddig játékosok és klubok részéről, miközben egyre többen kritizálták őket, hogy a sokszor heti százezer fontra rúgó béreket a bajnokság leállása után is folyósítják.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt